KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovák lap: Orbán Viktor egy oroszbarát troll politikus Európában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Senki ne dőljön be Orbán játékának” – írja a szlovák Pravda szerzője.

A múlt héten Kassán találkoztak a visegrádi négyek kormányfői. Néhány nappal azután a magyar miniszterelnök külpolitikai fordulatot hajtott végre: mind Ukrajna, mind Finnország és Svédország NATO-tagságát támogatta. Szép egybeesés, de nem kell ok-okozati összefüggést keresni.

Orbán Viktor az egyik legjelentősebb oroszbarát troll politikus Európában

– vonta le ezt a sajátos következtetést a szlovák nyelvű Pravda.

A cikk szerzője bár nem nevezné a magyar miniszterelnököt orosz „szövetségesnek”, ettől függetlenül az orosz agresszióval szembeni álláspontja kezdettől fogva cinikus számítás volt annak érdekében, hogy növelje népszerűségét és anyagi előnyöket szerezzen Magyarországnak.

Az újságíró kifejti véleményében, hogy senki ne dőljön be Orbán játékának. Szerinte az európai pénzek blokkolása soha nem volt összefüggésben az Ukrajna elleni orosz támadáshoz való hozzáállásával. Ez egy reakció volt arra, hogy

Magyarországon a kormányzat működésképtelenné tette a jogállamiság intézményeit.

A visegrádi országok vezetőinek csúcstalálkozói politikai tartalom nélküli rituáléknak számítanak a cikk szerzője szerint.

„A magyar miniszterelnök a fórumot már korábban is megpróbálta felhasználni arra, hogy népszerűsítse liberális- és Európa-ellenes programját. Szerencsére nem járt sikerrel. Az Ukrajna elleni orosz támadás után Budapest elvesztette utolsó szövetségeseit”

– véli az író.

„A nacionalista-konzervatív lengyel kormánynak megvannak a maga nézeteltérései Brüsszellel, de egy oroszbarát kormánnyal való bratyizás politikailag mérgező lenne számára. Szóval, ami volt, az volt, Orbán most Ukrajna területi integritásának támogatója (a sálat felejtsük el), és »természetesen« jóváhagyja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását” 

– szögezte le a lap.

Mandiner

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij kiakadt az amerikaiak kérése miatt: az egyetlen érdemi háborús eredményétől akarták megfosztani

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük