KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovák képviselő: Nem normális, hogy magyar származású miniszterelnöke van az országnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rastislav Schlosár szerint ez Magyarországon nem történhetne meg.

A Paraméter arról ír, hogy újabb képviselők szálltak be az Ódor-kormány programnyilatkozatáról szóló vitába, köztük Rastislav Schlosár, aki 3 évvel ezelőtt még az ĽSNS listáján került be a parlamentbe, a párt frakciójának szétesése óta pedig függetlenként szerepel.

 

Schlosár felszólalásában kifogásolta, hogy Ódor Lajos miniszterelnök a Közép-európai Egyetemen (CEU) oktat, mert szerinte a kormányfő ezáltal „a Soros György-féle nyitott társadalom ideológiáját támogatja”. Kritizálta a kormány külpolitikai irányultságát, a roma kisebbségek megsegítésére vonatkozó tervet, valamint a dezinformációk elleni harcot is – írják. A képviselőtársaihoz fordulva azt mondta:

nincs rendben, hogy Ódor Lajos magyar nemzetiségűként Szlovákia miniszterelnöke lehet.

„Szlovákia történelmében most először fordul elő, hogy a miniszterelnök nem az államalkotó többséget képviseli, egy nemzetiségi kisebbség tagja. Lehet, hogy úgy gondolják, ezen semmi nem múlik, de én nem tudom elképzelni, hogy Magyarországon a három legfőbb közjogi méltóság egyike, a kormányfő az ott élő szlovák kisebbségből kerüljön ki”

– vélekedett a politikus.

A válasz sem késett

Rastislav Schlosár szavaira Ondrej Dostál SaS-es képviselő reagált elsőként: „Beismerni, hogy problémája van a miniszterelnök magyar nemzetiségével, az

nem más, mint fasizmus”

– mondta.

Ódor Lajos nemrég a Pátria Rádiónak adott interjúban reagált Robert Fico megjegyzésére. A korábbi háromszoros miniszterelnök nemrég „Soros-bérencnek” nevezte Ódort, aki így válaszolt: „Nem Soros György fizet engem, én fizetem Soros Györgyöt”.

 

Mandiner

Kiemelt kép: Facebook

One thought on “Szlovák képviselő: Nem normális, hogy magyar származású miniszterelnöke van az országnak

  1. Jozef Tiso esetében nem volt kifogása a bölcs szlovák képviselőnek ?

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: