KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zetényi-Csukás Ferenc: A székelység tisztelete

Szijjártó Péter székelyföldi útja és annak háttérüzenete egy felvidéki magyar szemével

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Február 14-én hétfőn, Szijjártó Péter külügyminiszter egynapos székelyföldi látogatásra érkezett, ahol a Maros megyei és a marosvásárhelyi önkormányzat magyar vezetőivel tanácskozott, majd Sepsiszentgyörgyre és Mádéfalvára is ellátogatott. Nem ment el ugyanakkor Székelyudvarhelyre.

Mede Ferenc felvidéki magyarként ezen a héten viszont ott járt Székelyhon fővárosában és beszélgetett. Beszélgetett az ott élőkkel, egyszerű, hétköznapi emberekkel éppen úgy, mint a város több prominens szereplőjével.

Tapasztalatait közösségi oldalán osztotta meg, mert ugyan választanak a székelyek is, de azért nincs minden rendben…

 

Választanak a Székelyek…. is.
Sajnálatos módon súlyos ellentmondás feszül a Szijjártó Péter által székelyföldi útján kimondottak, és a látogatás ki nem mondott, de annál súlyosabb háttérüzenete között. És ez nem tesz jót a magyar ügynek, s a választásoknak sem.
A dolog lényege, hogy Udvarhely jelenlegi polgármestere nem volt hajlandó “befeküdni” a Fidesz által erőltetett erdélyi látszatkoalíció erővonalai mentén mozgó, Szász Jenő által (is) mozgatott gazdasági “érdekeknek”, aminek következtében Magyarország Kormánya ignorálja a legmagyarabb székely város, mondhatni a Székelyföld origóját. Ennek következtében elmaradnak a magyarországi támogatások, s így már nem csak Bukarest, de Budapest is rombolásba kezdett a székelység kárára.
Ennek egyik politikai kicsúcsosodását láthattuk hétfőn, 2022 február 14-én, amikor is a magyar külügyminiszter tüntetőleg kihagyta Székelyudvarhelyt a meglátogatott székely települések sorából, mintegy megüzenve, hogy dádádá rosszfiú, vagy beállsz a sorba, vagy éhen döglesz, s ebbe a románok is szívesen besegítenek, hiszen ő általuk akadályoztuk meg egy politikai tömörülés legitim bejegyzését a román belügynél.
Szóval, miközben a külügyminiszter úr arról beszél Madéfalván, hogy Magyarország Kormánya ellenáll a brüsszeli hivatalnokok “pénzmegvonásos gyarmatosító” erőfeszítéseinek, ugyanezt a “technikát” alkalmazza azon székely várossal szemben, melyben egyedüliként Székelyföldön (!!!) kizárólag magyar nyelven folynak az önkormányzati testület hivatalos megbeszélései.
Biztos, hogy előre megyünk így, kedves Orbán Viktor?

 

Ez is érdekelheti:  Fricz Tamás: Nem állunk meg Schwechatnál

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük