KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bombázza Donyecket az ukrán hadsereg, válaszul tüzet nyitottak a felkelők is

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bombázza Donyecket az ukrán hadsereg, válaszul tüzet nyitottak a felkelők is – közölte az oroszhirek.hu.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) erőinek megtorló tüzet kellett nyitniuk, hogy visszaszorítsák az ukrán hadsereg fegyvereit és megvédjék a civileket – közölte csütörtökön közleményben Oleg Nyikitin, a DNR népi milícia szóvivője, akit a TASzSz hírügynökség idéz.

“A civilek védelme érdekében védelmünk kénytelen volt megtorló akcióban tüzet nyitni, hogy visszaszorítsák az ellenség fegyvereit” – mondta a szóvivő.

 A bombázásokban megsebesült civilek és megrongált polgári infrastrukturális létesítményekkel kapcsolatos adatgyűjtés még tart. A tűzszünet megsértéséről azonnal tájékoztatták az ukrán fél képviselőit a Közös Tűzszünet Ellenőrző és Koordinációs Központban, “hogy intézkedéseket hozzanak a jogsértőkkel szemben, és kizárják a tűzszünet megsértéséről szóló regisztrált adatok ukrán katonaság általi meghamisításának eseteit” – mondta a szóvivő.

“Felszólítjuk a nemzetközi megfigyelőket és az EBESZ [Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet] vezetését, hogy regisztrálják a tűzszünet ukrán fél általi durva megsértésének újabb tényét, amely céltudatosan provokálja az ellenségeskedések újraindítását Donbasszban”

– hangsúlyozta Nyikitin.

Korábban a Luganszki Népköztársaság (LNR) jelentette, hogy az ukrán fegyveres erők éjfél óta négyszer sértették meg a tűzszünetet. Zolotoje-5, Szokolnyiki, Veszelenkoje és Nyizsnye Lozovoje települések területét lőtték. Ezenkívül közölték, hogy a Donyecket aknavetőkkel lőtték.

Az LNR is felszólította a nemzetközi megfigyelőket, hogy rögzítsék a kijevi fegyveresek agresszív akcióit, és tegyenek azonnali intézkedéseket a vérontás megakadályozására.

2020. július 27. óta van hatályban a Donbasszban a tűzszünetet biztosító intézkedéscsomag. A dokumentum többek között megtiltja a fegyverhasználatot, a nehézfegyverzet településeken való elhelyezését, valamint a drónok indítását, kivéve az EBESZ-megfigyelőkhöz tartozó drónokét.

oroszhirek.hu

Ez is érdekelheti:  Magyarország elítéli az Izrael elleni támadást

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük