KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szergej Sojgu: nem igaz, hogy az ukránok lelőttek hat Kinzsal rakétát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem felel meg a valóságnak a kijevi állítás, amely szerint az ukrán légvédelmi rendszer hat orosz Kinzsal hiperszonikus rakétát lőtt le – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedd este a RIA Novosztyi állami hírügynökségnek.

„Már elmondtam ezt, de megismétlem. Mi nem lőttünk ki annyi Kinzsal rakétát, mint amennyit ők az állításuk szerint minden alkalommal állítólag lelőnek. Emellett ezeknek az +ukrán elfogásoknak+ a száma – és az, hogy valójában ki vezéreli az ottani amerikai komplexumokat, még mindig nagy kérdés – háromszor annyi, mint amennyit mi indítunk. És a rakéták típusát sem tudják eltalálni. Ezért nem tudják eltalálni őket” – idézte Sojgut a hírügynökség.

Heves légitámadás érte ma hajnalban Kijevet – ismét „Kindzsalokat lőttek ki” az ukránok

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kinzsal típusú hiperszonikus rakétáról más korszerű orosz fegyverrendszerek mellett tett bejelentést a Szövetségi Gyűléshez 2018. március 1-jén intézett beszédében. A hivatalosan ismertetett jellemzői szerint a rakéta a hangsebesség tízszeresének elérésére képes, és garantáltan képes legyőzni minden létező lég- és rakétavédelmi rendszert, nukleáris és hagyományos robbanófejeket akár kétezer kilométeres távolságra is eljuttatva.

Az orosz védelmi minisztérium kedd délután arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán az orosz fegyveres erők koncentrált csapást mértek az ukrán hadsereg alegységeire, valamint a nyugati országoktól kapott lőszereket, fegyvereket és hadfelszerelést tároló raktárokra. A tárca szerint egy Kinzsal hiperszonikus rakéta Kijevben megsemmisített egy amerikai Patriot föld-levegő rakétarendszert.

 

Kiemelt képen: Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter

Ez is érdekelheti:  Nagy István: a magyar mezőgazdaság kitörési pontja a minőségi termelés

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük