A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Heves légitámadás érte ma hajnalban Kijevet – ismét „Kindzsalokat lőttek ki” az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miután Zelenszkij ukrán elnök hazatért fegyvereket kunyeráló három napos európai körútjáról, az orosz erők ma hajnalban, ebben a hónapban már nyolcadik alkalommal mértek jelentős légitámadást az ukrán főváros ellen.

Oroszország kedden kora hajnalban ” rendkívüli” intenzitású légicsapást mért Kijevre. Ukrajna azonban azt közölte, hogy az éjszaka folyamán kilőtt 18 rakétát – köztük hat hiperszonikus rakétát – sikerült megsemmisíteni. Az ukránok azt állították, hogy a rakéták közül 6 hiperszonikus volt, amelyeket szintén megsemmisített az ukrán légvédelem.

A városi hatóságok nem számoltak be nagyobb károkról, csupán annyit közöltek, hogy a lehulló törmelékek miatt három ember sérült meg.

 Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője a Telegram csatornáján úgy fogalmazott, hogy kivételes intenzitásúak volt a ma hajnali légicsapások, vagyis nagyon gyors egymásután ban érkeztek a rakéták.

Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint mind a 18 rakétát, a hat iráni Shahed drónt és a  három felderítő drónt lelőtték, bár az nem derült ki, hogy Kijevre hányat indítottak.

A tájékoztatás szerint a lelőtt rakéták között volt hat repülőgépről indított Kindzsal ballisztikus rakéta, kilenc fekete-tengeri hajókról indított Kalibr cirkáló rakéta és három Iskander szárazföldi rakéta is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Reuters

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: