KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Heves légitámadás érte ma hajnalban Kijevet – ismét „Kindzsalokat lőttek ki” az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miután Zelenszkij ukrán elnök hazatért fegyvereket kunyeráló három napos európai körútjáról, az orosz erők ma hajnalban, ebben a hónapban már nyolcadik alkalommal mértek jelentős légitámadást az ukrán főváros ellen.

Oroszország kedden kora hajnalban ” rendkívüli” intenzitású légicsapást mért Kijevre. Ukrajna azonban azt közölte, hogy az éjszaka folyamán kilőtt 18 rakétát – köztük hat hiperszonikus rakétát – sikerült megsemmisíteni. Az ukránok azt állították, hogy a rakéták közül 6 hiperszonikus volt, amelyeket szintén megsemmisített az ukrán légvédelem.

A városi hatóságok nem számoltak be nagyobb károkról, csupán annyit közöltek, hogy a lehulló törmelékek miatt három ember sérült meg.

 Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője a Telegram csatornáján úgy fogalmazott, hogy kivételes intenzitásúak volt a ma hajnali légicsapások, vagyis nagyon gyors egymásután ban érkeztek a rakéták.

Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint mind a 18 rakétát, a hat iráni Shahed drónt és a  három felderítő drónt lelőtték, bár az nem derült ki, hogy Kijevre hányat indítottak.

A tájékoztatás szerint a lelőtt rakéták között volt hat repülőgépről indított Kindzsal ballisztikus rakéta, kilenc fekete-tengeri hajókról indított Kalibr cirkáló rakéta és három Iskander szárazföldi rakéta is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Reuters

Ez is érdekelheti:  Így hazudik Robert Fico ukránbarát merénylőjéről a dollármédia

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük