KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szent Korona a mai Magyarországon – Dr. Zétényi Zsolt előadása a Józsa Judit Galériában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dr. Zétényi Zsolt mint a nemzeti jogvédelem úttörője, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumának elnöke és a 2011-évi Alaptörvény előkészítésére meghatározó hatással volt alkotmányjogász munkásságának is köszönhető hogy történeti alkotmányunk vívmányai a jelenlegi élő Alkotmány (= Alaptörvény+történeti alkotmány) részét alkotják, s így a jelen alkotmányjogi döntéseinek fontos pillérei.

Az Alaptörvény Nemzeti Hitvallása szerint : „Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.

Valljuk, hogy a történeti alkotmányunkban gyökerező önazonosságunk védelmezése az állam alapvető kötelessége.”

Zétényi  Zsoltnak a Józsa Judit Galériában tartott háromrészes előadása ennek az élő alkotmányos hagyománynak megismertetését és részleteiben való kibontását  célozta, a tárgy titkainak ismertetésétől egészen addig hogy miképpen védi meg Magyarország szuverenitását a szentkoronás alkotmányos hagyomány, mint az alkotmánybíróság hatékony érvelési eszköze az alkotmányos azonosság védelmében.

Az előadás három részből áll:

I. alkalom: 2022. május 24., kedd 18 óra – Alapvetés a Szent Koronáról

II. alkalom: 2022. május 31., kedd 18 óra – A Szent Korona eszméje a történelemben

III. alkalom: június 13., hétfő 18 óra – Szent Korona a mai Magyarországon

Az előadásról írja a szerző :

„Három részes előadás sorozatomban a Szent Koronával, mint különleges tárggyal, titokkal és hatalomforrással, annak történetével, a Szent Korona eszme mibenlétével és a történelemben betöltött szerepével, továbbá a Szent Korona és a hozzá fűződő jelentéstartalmak mai értelmével, közjogi hatásával, a Szent Korona Eszme alkotmányos jelentőségével és jelenkori értelmezési módjaival foglalkozom. Politikatörténettel, közjoggal és tárgytörténeti kitekintéssel ismertetem meg a hallgatót, hangsúlyozva a közjogi megközelítés elsődlegességét. Megkísérlem felvillantani várakozásaim szerint nyáron megjelenő „Szentkoronás könyv” c. könyvem előszavának kérdéseit és a könyv válaszait is….”

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Zana Diána: Egy rendíthetetlen erkölcsű életútról

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük