KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szélsőbaloldali támadás érte a berlini Collegium Hungaricum épületét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tavaly egy viperával felszerelkezett, símaszkos szélsőbaloldali banda félholtra vert egy magyar férfit Budapesten, most az egyik elkövető börtönviszonyai miatt indult agresszív tiltakozás és fenyegetőzés.

Január 26-án este szélsőbaloldali támadás érte a berlini Collegium Hungaricum épületét: #honourless (értsd: becstelenek, tisztességtelenek) feliratot fújtak az intézmény falára, illetve számos ablakát betörték.

A német fővárosban megrongált intézmény a magyar állam által alapított és működtetett kulturális intézet.

Az épület elleni támadást beismerő csoport nyilatkozatában, egyúttal a rongálás indoklásaként az áll, hogy a banda a 2024. január végén német és olasz szélsőbaloldali személyek ellen a 2023 februári budapesti támadások kapcsán induló hazai büntetőper miatt rontott neki az épületnek. Vagyis azért okoztak kárt a magyar állam tulajdonában, mert eljárás indult eszmetársaik ellen egy ártatlan budapesti férfi félholtra verése ügyében.

Másrészt, a közlemény szerint így tiltakoztak a Német-Magyar Baráti Társaságnál 2023 októberében, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter részvételével megrendezett beszélgetésen a magyar migrációs politikát érintően elhangzottakkal szemben.

A Collegium Hungaricum Berlin betört ablakai

Úgy tűnik, a nyugat-európai szélsőbaloldal támadás alá vette a magyar háttérrel rendelkező intézményeket, csak azért, mert a magyar kormány nem engedi, hogy olyan állapotok uralkodjanak hazánkban, mint Nyugat-Európa progresszív régióiban.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye az egyre agresszívabb antifák megnyilvánulásaival kapcsolatban

„A nemzetközi lejárató kampányok, a hatóságok megfélemlítése és a vélhetően küszöbön álló kiadatások esetében nem nézhetjük tétlenül, hanem aktívan be kell avatkoznunk a történésekbe.

Nem elég csak a nácikat és struktúráikat támadni; a jobboldali agytrösztök és a média által az állítólagosan felsőbbrendű európai kultúra elfogadása szintén legitim célpontok” – fenyegettek a szélsőbaloldali támadók nyilatkozatukban.

Mandiner

Kiemelt képen: Guntermann és verőlegényei Budapesten támadtak februárban (Forrás: térfigyelő kamera)

Ez is érdekelheti:  Pressmanék a baloldallal ültek asztalhoz az USA budapesti nagykövetségén

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Szélsőbaloldali támadás érte a berlini Collegium Hungaricum épületét

  1. Ha tudjuk, hogy kik pénzelik és irányítják az antifákat ( Sorosék? ) akkor ezt úgy is tekinthetjük, hogy ezek a támadások rendszeresek lesznek és máshol is magyar intézmények és esetleg magyar emberek ellen. Nem ártana erre felkészülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük