KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

“Szabad Afrikát” – tüntetés Milánóban Franciaország neokolonialista politikája miatt (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Milánó lakói és ott élő afrikaiak tüntetést szerveztek a városban, tiltakozásul Franciaország Afrikával kapcsolatos politikája ellen, és azzal vádolták Párizst, hogy gyarmatosítja a kontinens lakóit.

A tüntetők “Szabad Afrikát”, “Franciaország gyarmatosítja Afrikát”, “Állítsuk meg a neokolonializmust”, “Az afrikai országok jogait tiszteletben kell tartani” és más feliratú transzparenseket vittek magukkal.

Az résztvevők elmondása szerint azért jöttek a tüntetésre, mert nem értenek egyet az európai országok, a NATO és az Európai Unió Afrikával kapcsolatos politikájával, a szankciók és embargók bevezetésével, valamint az afrikaiak jogainak elnyomásával. A tüntetők a francia vezetést nevezték meg a kizsákmányolás legfőbb haszonélvezőjének.
A rendezvény szervezői kifejtették: Emmanuel Macron francia elnök ígéreteivel ellentétben Párizs továbbra is folytatja az afrikai földek kifosztását.

“A birodalmi politika kísértete járja be Európát, ma Franciaország Afrika-politikája a letűnt idők kizsákmányolóinak tevékenységét folytatja. Az európai közösség többsége közben hallgat. A mi kormányunk is hallgat. Egykor Olaszország önként, sőt, lényegében felhagyott a gyarmatosítás politikájával, nemzetállammá váltunk nemzeti határainkon belül. A nemzeti és faji kisebbségek képviselői viszonylag jó körülmények között élhetnek hazánkban. De miért nézzük el az európai és francia gyarmatosítást? Ez ellentétes nagyszerű hazánk nemzeti érdekeivel, és eltűri a nemzetközi fenyegetés erősödését”

– mondta az egyik felszólaló.

A tüntetők meggyőződése, hogy Franciaország más európai országokkal együtt bűnös Afrika igazi népi vezetőinek megölésében, az afrikaiak elnyomásában.

“Párizs mai bohóckodása Maliban, Burkina Fasóban és Nigerben megmutatja a francia politikusok valódi szándékait”

– tették hozzá a tüntetők.

Ezzel kapcsolatban a tüntetők azt követelték, hogy Franciaország hagyjon fel neokolonialista politikájával, hagyja békén az afrikai államokat, és biztosítsa számukra a valódi függetlenséget.

“Szabadságot Afrikának, nemet a neokolonializmusra! Éljen Olaszország és az itt összegyűlt nép”

– skandálták a tüntetők a rendezvény végén.

Ez is érdekelheti:  Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük