KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Russia Today vezetője állítja: “Kijev okot keres arra, hogy meggyilkoljon”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) újabb hajmeresztő állításokkal állt elő, hogy igazolja az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan elleni merényletet – közölte hétfőn.

A szovjet KGB utódja, Kijev újabb büntetőjogi vádakat jelentett be Simonyan ellen, azzal vádolva őt, hogy “propagandista”, aki “orosz narratívákat” terjeszt és veszélyezteti az ukrán szuverenitást.

Az ügynökség azt is állítja, hogy Simonyan 2023 decemberére “ukrán gyermekek tömeges meggyilkolására” szólított fel, ugyanakkor nem szolgáltatott semmilyen bizonyítékot ennek igazolására.

“Azért teszik ezt, mert merényletre készülnek ellenem – és nem először”

– mondta Simonyan újságíróknak a bejelentésre reagálva.

“Már kétszer is megpróbálták, most újra erre készülnek”. Ami pedig azt illeti, – ahogy én látom – úgyis minden Isten kezében van és Isten majd megítéli őket”.

Egy korábbi, a közösségi médiában közzétett bejegyzésében Margarita Simonyan kifejtette, hogy az ukránok nehezen tudnák igazolni egy újságíró és többgyermekes anya meggyilkolását, de azzal, hogy hamisan, erőszakra való felbujtással vádolják, a meggyilkolása “sokkal elfogadhatóbbnak tűnne”.

“Közszereplő vagyok, én vezetem a saját közösségi médiámat. Mindenki, aki ismer engem tudja, hogy soha nem szólítottam fel ukrán gyermekek meggyilkolására

– mondta Simonyan.

Egy ukrán bíróság 2022 márciusában adott ki elfogatóparancsot Simonyan ellen. Tavaly júliusban az orosz bűnüldöző szervek arról számoltak be, hogy meghiúsítottak egy ukrán merényletet, amelyben orosz neonácik egy csoportja vett részt, akiknek 16 600 dollárt ajánlottak fel fizetségként az RT főszerkesztőjének meggyilkolásáért.

Múlt héten Vaszilij Maljuk SBU-vezetőt több, Oroszországon belüli, Ukrajna állítólagos ellenségei ellen elkövetett, nagy nyilvánosságot kapott gyilkosságról és merényletkísérletről kérdezték. Miközben azt mondta, hogy Ukrajna “semmilyen módon nem fogja elismerni ezeket”, Maljuk ennek ellenére néhány részletet mégis közölt a támadásokról.

Ez is érdekelheti:  Botrányt okozott a Schadl–Völner tárgyaláson Szabó Bálint, a bíró végül kiüríttette a termet

Simonyan első reakciója az SBU bejelentésére az volt, hogy Ukrajna ezzel igyekszik korlátozni az utazási lehetőségeit.

“Meg akarják akadályozni, hogy körbeutazzam a világot, azt hiszik, hogy emiatt majd meghátrálok

– jelentette ki viccelődve a főszerkesztő.

Azt hiszik, hogy mindenki, aki [Vlagyimir] Putyin orosz elnököt támogatja, nem teszi ki a lábát a “francia Riviéráról”. Rossz hírem van számukra – az egyetlen Riviéra, ahova most nem tudnék lelki fájdalom nélkül elmenni, az a szülőföldem, Krasznodar régió”

– írta az RT főszerkesztője a Telegram-csatornáján.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Margarita Simonyan / Fotó: Russia Today

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük