KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Svájc váratlan nyilatkozatot tett Ukrajnáról

A svájci fegyverek Ukrajnába történő újrakivitelének engedélyezése Bernt a konfliktus részesévé teszi – jelentette ki Alfred Heer, a Svájci Néppárt nemzeti tanácsi képviselője a Blick című napilapban megjelent rovatában, amiről a ria.ru is írt.

„A svájci politika szégyenének csúcsa az a döntés, amellyel a Nemzeti Tanács egyik bizottsága engedélyezte a svájci fegyverek külföldről történő Ukrajnába szállítását. Ezzel Svájc feladja semleges álláspontját, és a konfliktus résztvevőjévé válik”

– mondta.

Heer szerint a svájci kormány Kijev érdekeinek ügynökévé vált, annak ellenére, hogy Svájcban hatalmas potenciál rejlik mint semleges közvetítő Oroszország és Ukrajna között.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a berni ukránbarát kurzus karmesterei elsősorban női politikusok, köztük az ország elnöke, Viola Amerd.

„Ha ezek a nők úgy gondolják, hogy svájci fegyvereket kell használni ebben a konfliktusban olyan emberek megölésére, akik semmit sem tettek ellenünk és állítólag a mi értékeink védelmében Ukrajnában, akkor logikus, hogy a férjeiket és fiaikat küldik oda”

– vetette fel Heer.

Korábban a svájci parlament nagykamarájának biztonságpolitikai bizottsága javasolta, hogy engedélyezzék a fegyverek Ukrajnába történő reexportját. Most a képviselőknek és a szenátoroknak kell szavazniuk a javaslatról, konkrét határidőt nem adtak meg.

Kiemelt kép: illusztráció

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük