KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Végre a brüsszeli lap számára is világossá vált: Orbán Viktor nem fél az Európai Uniótól

Az Euractiv azt is sejti, hogy Magyarország milyen lépéseket tesz a céljai elérése érdekében.

Az Euractiv az online meghallgatható, több mint tízperces magyarországi tudósítását egy mondással vezeti fel: „Tartsd közelebb a barátaidat, és közelebb az ellenségeidet” – ami most különösen aktuális Brüsszelben, amikor Magyarország arra készül, hogy alig egy hét múlva átvegye az Európai Tanács elnöki posztját, ami az EU egyik legfontosabb közvetítői pozíciója.

A lap szerint a provokatív mottó megválasztásától a deklarált prioritásokig úgy tűnik, hogy Budapest nem tart a Brüsszellel való feszültség fokozódásától,

csalódást keltve mindazokban, akik azt remélték, hogy ez a szerep a magyar uniós értékekhez való igazodást idézheti elő. Az epizódban amúgy Giada Santana műsorvezető és Aurelie Pugnet, a lap politikai központjának szerkesztője megvitatta, hogy Magyarország milyen irányba kívánja vinni az uniót, valamint az Orbán és az EU közötti „gyűlölködés” történetét.

MandinerKiemelt képen: Orbán Viktor nyilatkozik a sajtónak a brüsszeli csúcson 2023. december 14-én / Fotó: Printscreen

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük