KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: Nyílt levél a Margitszigeti Színház igazgatónőjének, Bán Teodórának

Asszonyom!

Azzal, hogy Ön megaláz egy világhírű előadóművészt, Valentina Lisitsat, akit Ön csak egyszerűen „zongoristának” titulál, azzal megalázta a magyar kulturális életet is, a még normálisan gondolkodni tudó magyar társadalmat. Ön nem magánemberként színház igazgató, hanem állami megbízatásnak tesz eleget, azaz, az adófizetők pénzéből kapja a javadalmazását. Az adófizetőknek pedig, joguk van meghallgatni az Ön által lemondott művésznő zongorajátékát. Ugyanis, az adófizetők közül több millióan nem Önnel értenek egyet, és undorodnak attól, hogy a politika és a háború, a világ liberális vezetőinek aberrált szellemisége, a kulturális életet, a zenei programokat is szétverje. Önt nem Leyen, Zelenszkij vagy Biden nevezte ki igazgatónak, így Önnek nem kell az ő háborús, oroszellenes, hazugságokon is alapuló követeléseiknek eleget tennie.

Ám, ez csak az egyik súlyos ellenérvem. A másik, annak a náci ideológiára emlékeztető szellemiség támogatása, amelybe Ön is beleszaladt, ezzel az kivédhetetlenül hibás, a magyar kulturális életet megszégyenítő döntésével. Hitler korában volt efféle utoljára, bár Sztálin Szovjetuniójában még a háború alatt is megszólalhatott Beethoven vagy Bach muzsikája, és az ezen ideológia okán a haláltáborokba juttatott, művelt zsidó zenészek sem ítélték el Csajkovszkijt vagy Borogyint… Pedig Leyen elődei igazán halálos okot adtak volna erre. Ám, mindezen tragédia ellenére, ma is felhangozhat Beethoven muzsikája a Dohány utcai zsinagóga orgonáján…

Mert ez az ideológia Asszonyom, amelynek eleget tett, náci ideológia, ha tetszik, ha nem. Ez az ideológia milliók életébe került, ez az ideológia pusztítja a magyar nemzetet is 102. éve, és Putyin elnök úr ezen ideológia ellen kellett, hogy fellépjen, mert majd egy évtizedig ezt az ideológiát valló ukrán náci hadtest irtotta az orosz lakosságot az ukrán kormány támogatásával. Hihetetlen, emberiség ellenes bűnöket követtek el Zelkenszkijék, akiknek a szolgálatában van az Önt „tájékoztató” nagykövet asszony is! Az ember, ember! Akár zsidó, akár orosz, akár magyar!

Ez is érdekelheti:  Manfred Weber szintet lépett a magyargyűlöletben

Amit Ön tett, az nácizmussal megbélyegezte az Ön színházát, és ez a bélyeg mindaddig ott marad ezen a színházon, amíg Ön le nem mond, bocsánatot kérve a nagyérdeműtől, azoktól, akik Önt fizetik a megtapasztalt nemzetközi nácizmus felvállalása ellenére. Sem Öntől, sem a Miniszterelnöktől, sem az Államelnöktől nem tudom elfogadni, hogy egyoldalúan, a nemzetközi nácizmusnak megfelelve, Oroszországot, mint agresszort emlegetik, feledve a donbasszi szenvedéseket, a megölt orosz gyermekeket és orosz asszonyokat, megölt vagy megalázott kárpátaljai magyarokat… de nem is sorolom, mert fáj! Éppen úgy fáj, mint az Ön által parancsra kiutált művésznőnek fájhatott ott mariupolban is, ahol koncertezett. Mert a koncert, a zene mindenkié! Ön azonban, a művészetet alázza porig, mert „egyetért” mindezzel… ha akarja, ha nem. A döntése, Valentina Lisitsa zongoraművésznő kiseprűzése a margitszigeti előadásból az Ön, nácizmust támogató egyetértését tükrözi. Mert a nácizmus nem egy rezsimtől az, ami, hanem a szörnyű tettektől… amelyeket az Ön „nagykövet-főnökének” megbízói tudtával követtek el hosszú, borzalmas éveken át oroszok és magyarok ellen egyaránt. Ma pedig, egy olyan háború folyik, amelyet ez ellen a nácizmus ellen indítottak. A náci tetteket ma a gyilkosok tagadják és támogatják, ők írják elő a világnak, hogy a világ is legyen embertelen és náci. E náci tiltás miatt a kulturális életet, az orosz művészetet, sportot, a világ legnagyobb zeneszerzőinek műveit vagy éppen a Csajkovszkij-versenyt tapossák a sárba. És Ön ezzel egyetért! Szánalmas és szomorú tehát, az Ön döntése…  Mert Ukrajnában fasiszta diktatúra van!

Kérem Önt, hogy színházát megmentve ettől az Ön által elkövetett oroszellenes, az ártatlan orosz áldozatok emlékét meggyalázó pecséttől, kérjen bocsánatot és távozzék az igazgatói székből! Ne fogadja el többé az Önnel egyet nem értő, zenekedvelő és a háborúban is emberséggel gondolkodni tudó társadalomtól kapott fizetését.

Ez is érdekelheti:  Kereszténység és vallásellenesség 2024… Magyarország

Sajnálattal maradok:

Stoffán György

 

Kiemelt kép: Magyar Hírlap

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó:

A Mariupolban fellépett fiatal zongorista nem kell a Margitszigeti Színháznak

https://internetfigyelo.com/stoffan-gyorgy-europai-merenylet-valentina-lisitsa-es-a-kultura-ellen-a-margitszigeten-is/

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük