KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Egy hamburgert, uram!”: Elszegényedett britek melegednek és mosnak fogat a McDonald’s-ban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A megvadult energiaárak miatt az egyre inkább szegényedő britek a McDonald’s gyorséttermeiben töltik az estéket, ahol egy-két hamburger elfogyasztása közben ingyenesen juthatnak melegvízhez, hogy például megmossák a fogukat.

A The Guardian szomorúan jegyzi meg:

„Az emberek néhány fontért Happy Meal-t vesznek a gyerekeiknek és melegszenek egy kicsit bent együtt. Aztán fürdenek és fogat mosnak a mosdókagylóban és tévét néznek, mert ott ingyenes a Wi-Fi. A megszorult szülők gyermekeikkel együtt egyre többször töltik az estéket gyorséttermekben, az ottani, ingyenesen használható szolgáltatásokat igénybe véve.”

A Sky News ismertette az Ipsos készítette felmérést, melyből kiderül, hogy az Egyesült Királyságban a lakosság 65 százaléka kikapcsolta a fűtést az emelkedő árak miatt, és 27 százalékuk a korábbi napi étkezések sorából egyet biztosan kihagy.

A válaszadók mintegy 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ritkábban jár étterembe, spórol a szórakozáson. 44 százalékuk azt válaszolta, hogy lényegesen ritkábban ül az autójába, de leginkább csak akkor, amikor a szupermarketbe megy bevásárolni. A megkérdezettek 19 százaléka pedig hitelt vett fel, hogy megpróbálja áthidalni a megemelkedett költségekkel járó kiadásokat.

Május 16-án a Brit Autósok Szövetsége arról számolt be, hogy a gázolaj ára az országban rekordszintre, 1,8 fontra (körülbelül 2,2 dollárra) emelkedett. Az ólommentes benzin most 1,6 fontba (körülbelül 2 dollárba) kerül.

Május 11-én a Sky News arról tájékoztatott, hogy a brit energia- és üzemanyagárak folyamatos emelkedése megélhetési válsághoz vezet. A szakértők azt is megjegyezték, hogy az infláció az év végére meghaladhatja a 10 százalékot, ezért a briteket még nagyobb megtakarításra szólították fel.

Kate Anderson, a Scottish Power energiaszolgáltató cég ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy ősszel a britek éves villanyszámlája 2,9 ezer fontra (mai napi árfolyamon 1.2 millió forint) emelkedik. Anderson hangsúlyozta, hogy az áram és a gáz árának emelkedését súlyosbította az ukrajnai helyzet, valamint az a döntés, hogy London a szankciók miatt megválik az Orosz Föderációból származó energiahordozóktól.

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Az orosz offenzíva folytatódik, ha Ukrajna visszautasítja Putyin javaslatát

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük