KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: Gondolatok a vízivárosi Szent Anna templomban… bérmálás után

A Batthyány téren már délután 5 óra tájban gyülekeztek az emberek. A Szent Anna templom előtt ünneplőbe öltözött sokaság várta, hogy kinyíljon a templom előterének ajtaja és elfoglalhassák a helyüket a vendégek és azok, akik immár felnőttként, saját döntésük alapján akarnak a Katolikus Egyházhoz tartozni. Száznál több, ebbéli elhatározását beváltani szándékozó – bérmálkozó – gyűlt össze május 22-én a Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna Plébániatemplomban.

A keresztény egyházak ez idő tájt tartják meg, hosszú előkészület, felkészítés után az elsőáldozást, a bérmálást, a konfirmálást, azaz, fogadják be azokat, akik Krisztust szándékoznak követni és vállalják egyházuk törvényeinek betartását, Krisztus követését. A keresztény egyházak, a pünkösdi ünnepkör idején a Szentlélek eljövetelét ülik meg ezekben a lelket gyönyörködtető szertartásokban, és ezekben a napokban sokasodik meg a Krisztust követő egyházak – hitet önként vállalók – tábora.

A Szent Anna templomban Őeminenciája Erdő Péter Budapest-Esztergomi Főegyházmegye bíboros-érseke szolgáltatta ki a bérmálás szentségét az arra érdemes, felkészült jelentkezőknek. A bíboros urat Jánosa Domokos pápai káplán, c. prépost köszöntötte a bérmálási szentmise kezdetén, megköszönve, hogy Erdő Péter érsek személyesen jött el e nagyszámú jelöltet megbérmálni…

A szerző, Őeminenciája Erdő Péter bíboros úrral… a Szent Anna belső udvarán

Mai világunkban, amikor keresztényeket köveznek meg hitük miatt, amikor a Biblia betiltásáról alkudoznak az egykor volt „művelt Nyugaton”, papot ölnek Franciaországban, s locsolnak le szentmise közben festékkel a náci Ukrajnában, amikor az erkölcs és a hit tartópilléreit igyekeznek megbontani Európa vezető politikusai, Magyarország még a béke és a nyugalom szigete maradhatott. S talán ez azért lehet így, mert bár nekünk is van pótolni valónk, mégis kézzel fogható, hogy a magyarság és a kereszténység egysége – ha szűkebb körben is, de – töretlen maradt.

Jó magyarnak és kereszténynek lenni ebben a világban, hiszen a református püspök Gyulafehérvárott olyan krisztusi szeretettel szelídítette meg a gyűlöletben tajtékzó romát, mint Szent Ferenc a farkast, Novák Katalin államfőként kinyilvánította, hogy nincs ilyen vagy olyan magyar, csak magyar van, a Szent Anna templomban pedig, szánál több fiatal és felnőtt döntötte el, hogy a Krisztust követők közösségébe óhajt lépni és kéri a Szentlélek által való megerősítését hitében és elhatározásában.

Ez is érdekelheti:  A titkosszolgálat is részese lehetett a Trump elleni merénylet-kísérletnek

Jánosa Domokos plébános, az Egyetemei Katolikus Gimnázium iskolalelkésze reményének adott hangot a’ tekintetben, hogy akik részesültek a bérmálás szentségében, egy életen keresztül hűek is maradnak hitükhöz, ígéretükhöz, vállalásukhoz.

Magyarország népe tehát, keresztény hite által egyesül ezekben a csodálatos, Pünkösd előtti napokban. E napok koronája, a nemzetünk legnagyobb búcsújáróhelyén, Csíksomlyón tartandó pünkösd-szombati szentmise, amelynek főcelebránsa a királynék városának püspöke, a Veszprémi Egyházmegye érseke, dr. Udvardy György lesz…

Bízom abban, hogy a most nagykorúsított katolikus, református, evangélikus ifjak és felnőttek, Krisztus szeretetében, a keresztények közösségében, saját vallásukhoz hűen, de együtt építik tovább a magyar nemzet egységét, táplálják példamutatásukkal a magyar lelkeket, és együtt közvetítik a világnak Krisztus tanítását, megállítva a gyűlölet és az istentagadás világjárványát.

Jó volt ott lenni a Szent Anna templomban, 2022. május 22-én…

 

Kiemelt kép: Jánosa Domokos plébános köszönti a bíborost

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük