KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Steven Seagal szankcionálására szólították fel az Európai Uniót

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Steven Seagal hollywoodi filmsztárt szankciókkal kellene sújtani, amiért állítólag támogatta Oroszország ukrajnai katonai offenzíváját – követelte csütörtökön az amerikai-európai szankciós koalíció politikusainak egy csoportja – írja az Euractiv.

A hírportál szerint az amerikai kongresszus vezető tagjaiból, európai parlamenti képviselőkből és ukrán parlamenti képviselőkből álló koalíció a hét elején átadta Tobias Billstrom svéd külügyminiszternek a szankcionálandó személyek listáját. A listát már korábban, december végén elküldték Antony Blinken amerikai külügyminiszternek és Josep Borrellnek, az EU vezető diplomatájának – közölte Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő, a koalíció egyik tagja, aki az Euractivnak nyilatkozott.

A kérésben állítólag Magomed Gadzsijev, Vlagyimir Lisin és Vlagyimir Potanin orosz mágnások, Franz Klincsevics politikus és Kszenyija Szobcsak – orosz ellenzéki személyiség és korábbi elnökjelölt – is szerepel. Szintén szerepelnek a listán Filipp Kirkorov és Igor Krutojt, egy orosz állami vállalat tisztviselői, az ukrán ellenzéki Platform – Az életért párt társelnöke Vagyim Rabinovics, valamint Seagal amerikai színész.

A ’90-es évekbeli hollywoodi sztár, aki 2016 óta orosz állampolgár is, azért került fel a listára, mert támogatását fejezte ki a Kreml ukrajnai katonai művelete mellett, és áprilisban Moszkvába repült, hogy 70. születésnapját Vlagyimir Putyin elnök munkatársaival ünnepelje, akit “nagy világvezetőnek” nevezett.

Augusztusban arról is beszámoltak, hogy a színész egy dokumentumfilmen dolgozik Kijev háborújáról a Donbassz köztársaságok ellen, amelyek azóta nyilvános népszavazások megtartása után csatlakoztak Oroszországhoz.

Az Euractivnak nyilatkozó Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő, a koalíció tagja szerint a lista célja a szankciók “szinkronizálása” az összes tagországban. A tisztségviselő ragaszkodott ahhoz, hogy “azokat, akik bűnösök az Ukrajna elleni agresszió bűntettében”, felelősségre kell vonni, és “meg kell fizetniük az árát”.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: