KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

USA ajánlat Kijevnek: a békéért cserébe adja Oroszországnak területe 20%-át

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség vezetője, William Burns felajánlotta Kijevnek, hogy Ukrajna területének mintegy 20 százalékát adja át az orosz félnek egy békemegállapodás fejében – írja a Neue Zürcher Zeitung meg nem nevezett magas rangú forrásokra hivatkozva.

Joe Biden amerikai elnök Az NZZ szerint  január közepén utasította a CIA vezetőjét, hogy ezzel a javaslattal forduljon Moszkvához és Kijevhez. A kiadvány szerint mindkét fél elutasította ezt a lehetőséget.
Biden csak a Burns-küldetés kudarca után döntött úgy, hogy Ukrajnát Abrams tankokkal látja el, írja az NZZ .
A Newsweek amerikai kiadása Sean Davitt, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának helyettes szóvivőjének szavait idézi, aki szerint azonban az NZZ cikke „nem igaz”.
Oroszország február 24-e óta folytat katonai különleges műveletet Ukrajnában. Putyin orosz elnökazt nevezte meg a feladat céljának, hogy megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve zaklat és ellenük népirtást követ el. Az államfő szerint a művelet végső célja Donbász felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.
Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, senki sem próbálja meggyőzni Kijevet arról, hogy vissza kell térnie a Moszkvával folytatott tárgyalásokhoz.
Kiemelt kép: Friedemann Vogel / EPO

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: