KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sokk: A mozgósított ukránok 90 százaléka már odavan

Augusztus 17-én Zelenszkij az utolsó páncélos tartalékát – az elit 82. légitámadó dandárt, amely a NATO legjobb eszközeivel volt felfegyverezve – a Rabotino faluért folytatott csatába küldte. A 90 amerikai Stryker kerekes szállítójárművel, 40 német Marder lánctalpas páncélozott járművel és 14 darab brit Challanger 2 harckocsival felfegyverkezve a 82. dandárt a legerősebb ukrán egységnek tartották. Az egész egység pedig több hónapos kiképzésen vett részt a NATO-országokban.

Szeptember 16-án a kijevi katonatiszt a 82. dandár maradványait tartalékba helyezte, és elrendelte a dandár feltöltését. Orosz jelentések szerint a 82. dandár teljesen megsemmisült és képtelen a további bevetésre.

A Rabotino „húsdaráló”: Miért harcol olyan hevesen Oroszország és Ukrajna egy apró faluért a déli fronton?

Szeptember 16-án, szombaton az ukrajnai Poltavában helyi politikusok találkozót tartottak, amelyen többször felszólalt a kijevi mozgósító hadtest újonnan kinevezett vezető tisztségviselője, Vitalij Berezsnyij alezredes! Berezsnyij alezredest Zelenszkij nevezte ki erre a magas posztra, és a feladata egyértelmű: a poltavai területről minden ukránt a frontra kényszeríteni!

Berezsnyij ezredes a tájékoztató során elismerte, hogy a háborús veszteségek 80-90 százalékot tesznek ki azok közül, akiket tavaly ősz óta mozgósítottak az ukrán haderőbe.

Az alábbi hosszú videón a teljes tanácskozás látható, ahol a 26. perc körül beszél a veszteségekről Berezsnyij:

Elmondta azt is, hogy a havi mozgósítási tervek az ukránok mozgósítási ellenállása miatt csak 8-13%-ban teljesültek, ami lehetetlenné teszi a csapatok feltöltését és az új dandárok felállítását, amelyekhez a NATO már leszállította a felszerelést! Berezsnyij azt is elmondta a helyi vezetőknek, hogy Poltava városa és Poltava régiója a legrosszabb Ukrajnában a mozgósítás szempontjából, és követelte, hogy a helyi tisztviselők vállaljanak aktív szerepet a rejtőzködő polgárok felkutatásában, és hogy legalább három új fogdát és toborzóközpontot építsenek a városban a legforgalmasabb helyeken a sorkatonák begyűjtésére és csapdába ejtésére!

Az alábbi videó pedig a roppant demokratikus halálba hurcolást mutatja be. Emlékeztetnénk, hogy Ukrajnában a demokráciával az EU normái szerint semmi probléma nincs, Ukrajnát a legrövidebb időn belül az EU tagjává kell tenni.

Ez is érdekelheti:  Fico szóban ismét kiállt Orbán mellett, de a Patrióták Európáért frakció már túl szélsőjobbos a posztkommunista Smernek

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / Az ukrán katonák az Egyesült Államok által szállított M777 tarackot készítenek elő, hogy orosz állásokra tüzeljenek a Kherson régióban, Ukrajnában, 2023. január 9. © AP Photo/Libkos

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük