KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Shamanov tábornok a donbaszi műveletek újabb lépéseiről…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Orosz Föderáció különleges akciója a Donbász védelmére nem a klasszikus értelemben vett háború, hiszen fő cél a civil lakosság életének megmentése – hangoztatta április 20-án, szerdán az „Érvek és tények (Аргументы и факты)” című újságnak adott interjújában az orosz légideszant erők volt főparancsnoka, a Hősök Szövetségének vezetője, Vlagyimir Shamanov vezérezredes.

„A legfontosabb az emberek életének megmentése. Ez a különleges katonai művelet különbözik minden más korábbi háborútól. A hagyományos értelemben vett háború más hozzáállást jelent, a háború az háború” – hangsúlyozta.

A különleges hadművelet menetét kommentálva Shamanov megjegyezte:

Az orosz csapatok a különleges hadművelet első szakaszában elérték céljaikat – kiiktatták az ukrán légvédelmet, jelentős károkat okoztak a katonai infrastruktúrában, és megfosztották az országot a központosított állami és katonai közigazgatástól. Most az adminisztratív központok ellenőrzése és a békés civil önkormányzat működőképességének a fenntartása egy nagyon fontos cél.

Az orosz csapatok előrenyomulását hátráltatta a hadművelet jellege – a csapatok megpróbálták elkerülni, megkímélni a civileket, ezért Mariupol és Volnovakha közelében lelassították a folyamatot. Mára ezeket a nehézségeket nagyrészt leküzdöttük, de van egy másik fontos megoldandó kérdés, hiszen a kommunikáció egyre bonyolultabbá vált, az utánpótlási útvonalak meghosszabbodnak, és most az a kérdés, hogy betöltsük-e az előrehaladott csapatok mögött kialakult területeket.

Természetesen Mariupol és néhány más megerősített terület hátráltatja az orosz egységeket. Ha átvágjuk ezt a gordiuszi csomót, sokkal könnyebb lesz, és végre tudjuk hajtani az átcsoportosítást, így a Dnyeper és Izyum közötti ukrán erők már lényegében körül lesznek kerítve, szinte egy fortyogó bográcsba kerülnek.

Odessza a következő. Az Odessza elleni támadás egyelőre le lett állítva, de úgy gondolom, hogy erre is hamarosan sorra kerül.

Amikor Oroszország elkezdte ezt a műveletet, akkor világosan megfogalmazta, hogy be is fejezi. Tehát demilitarizálja Ukrajnát, más szóval megfosztja egy olyan katonai potenciáltól, amely veszélyes Oroszország számára, de ezt nem lehet csupán két területen belül megtenni. Ukrajna katonai potenciálja Kijevben, Csernyihivban és Lvov régiókban található – ott, ahol még a Szovjetunió ideje alatt is voltak raktárak, repülőterek, a szovjet hadsereg bázisai. Ha mi most nem oldjuk meg ezt a kérdést Ukrajnával kapcsolatban, akkor az orosz katonák és tisztek következő generációinak ismét szembesülniük kell ezekkel a gondokkal, amit majd nekik megoldaniuk.

A háborúkat a politikusok kezdik és a katonák fejezik be. Ha a politikusok kudarcot vallanak, segítséget kérnek az egyenruhásoktól. Mindenkinek megvan a saját feladata – nyilatkozta Shamanov.

Kiemelt képen: Vlagyimir Anatoljevics Shamanov, az Orosz Fegyveres Erők légideszant egységeinek  vezérezredese

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: