KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sérti a véleménynyilvánítás szabadságát a Facebook indokolatlan cenzúrája

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
AZ ADATVÉDELMI HATÓSÁG ELNÖKE JAVASLATOT TETT ARRA, HOGY A KORMÁNY ALKOSSON JOGSZABÁLYT A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁRÓL

A szólásszabadságot és az információáramlást sérti a Facebookon hullámszerűen bekövetkező indokolatlan személyes profilfelfüggesztés gyakorlata. Szakértők szerint szükség lenne a közösségi oldal szabályozására magyar jogszabályokat alkotni, viszont olyan adatvédelmi kérdésekben, mint a személyes okmányok bekérése, a magyar hatóságoknak nincs mozgástere.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke javaslatot tett arra, hogy a kormány alkosson a közösségi médiáról jogszabályt, amely szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát. Simon János politológus lapunknak arról beszélt, hogy egy politikai kampányban elkövetett letiltáshullámmal a Facebook tulajdonosa erős befolyással bír a választás kimenetelére.

A nyár folyamán immár a második személyes profilfelfüggesztési hullám söpört végig a Facebookon. Tömegével, indokolatlanul, szűrés nélkül függesztett fel a Facebook személyes profilokat, amelyeket

csak a személyi igazolványról készült fotó elküldése után, napokkal később oldottak fel.

A felfüggesztések gyakorlata aggályos, hiszen gátolja a szabad véleménynyilvánítást, az információáramlást és egyes helyeken a munkavégzést is. Egyelőre csak találgatások vannak arról, hogy mi állhat az újabb letiltási hullám mögött. Az viszont érdekes, hogy az időpont egybevág Donald Trump amerikai elnök azon felvetésével, hogy a koronavírus miatt el kellene halasztani az őszi amerikai elnökválasztást.

 

Tovább a cikkhez>>>
Ez is érdekelheti:  Putyin: Oroszország kész a párbeszédre a biztonság oszthatatlanságának elve alapján

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Sérti a véleménynyilvánítás szabadságát a Facebook indokolatlan cenzúrája

  1. Még márciusban letiltottak „ideiglenesen” azzal az indokkal, hogy „szokatlan tevékenységet észleltek” a fiókomban. A szokatlan tevékenység az volt, hogy beléptem. Először megváltoztatták a jelszómat (3x is, úgyhogy jelenleg nem is tudom mi a helyes jelszóm, mert egyiket sem fogadják el itt sem! Utána fotót kértek – elküldtem. Ezután hivatalos dokumentumot kértek – elküldtem. Azóta egyhuzamban azt írják ki ha be akarok lépni, hogy a koronavírus miatt tovább tarthat míg megoldják az ügyemet. Tudom, hogy soha nem fogják megoldani. Hogy igazából mi bajuk volt velem, sosem fogom megtudni – nem szoktam politizálni, tehát aligha ilyesmi. Letiltanak embereket minden valós ok nélkül és soha többé nem léphetnek be. Új profillal sem, mert ha megpróbálok másikat csinálni, azt is azonnal letiltják. Sajnos a facebook csinál ilyeneket, önkényeskedik, semmit meg nem magyaráz, elérhetetlen, mert nem tudunk neki írni sem. Tényleg ráfér, hogy szabályozzák a tevékenységét, hogy ne tilthasson le összevissza kedvére semmi rosszat el nem követő embereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük