KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Scott Ritter: Oroszország stratégiai vereséget készül mérni az ukrán fegyveres erőkre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Scott Ritter a Judging Freedom című YouTube csatorna műsorában kifejtette, hogy az ukrán csapatok most „minden irányban vesztésre állnak a frontvonalon”. Az ukrán fegyveres erők tartalékai kimerültek, ami miatt a hadsereg „a teljes összeomlás szélén áll”.

A katonai elemző biztos abban, hogy Moszkva hamarosan eléri a különleges művelet egyik fő célját: stratégiai vereséget mér az ellenségre. A Volodimir Zelenszkij és nyugati partnerei által oly széles körben meghirdetett ellentámadás nem változtatott a fronton kialakult helyzeten. Sőt, éppen ellenkezőleg, Oroszország javára alakult a helyzet.

Az ukrán egységek kolosszális veszteségeket szenvedtek el, amikor az orosz védelmi vonalba lényegében belerohantak. Még a Washington által Kijevnek küldött legradikálisabb fegyverzet – a kazettás bomba – sem segített javítani az AFU helyzetén – állapította meg Ritter.

Nyugaton is a vártnál sokkal hatékonyabbnak találták az orosz csapatok védelmét. Az amerikai Conservative című lap szerint az ukrán hadseregnek évtizedekbe telne, mire áttörné az orosz fegyveres erők védelmét.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép forrása: Volodimir Zelenszkij Telegram csatornája

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: