KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Scholz: Putyin nem diktálhatja a feltételeket, nem hagyjuk, hogy megússza

Németország nem fogja hagyni, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök erőszakkal megváltoztassa Ukrajna határait, és nem szabhatja meg a béke feltételeit – dühöngött Olaf Scholz kancellár.

Scholz szerdán Berlinben törvényhozók előtt felszólalva ragaszkodott ahhoz, hogy Németország “nem fogadja el az Ukrajna kárára diktált békét”.

“A jog erősebb az erőszaknál” – mondta a kancellár, azt állítva, hogy Putyin ezt az elvet igyekezett megsérteni az Ukrajna elleni orosz hadművelet 2022 februári megindításával.

Nem fogjuk hagyni, hogy ezt megússza” – tette hozzá.

Scholz kitartott amellett, hogy Németország Ukrajnának nyújtott támogatása nem fog csökkenni, és ennek ellenkezőjét várni “tévedés” lenne.

Megismételte Putyin múlt hétvégi, ötödik elnöki ciklusra történő újraválasztásával kapcsolatos bírálatát, mondván, hogy az azt mutatja, hogy “Oroszország nem erős”.

Ugyanakkor, mint azt Josep Borrell, az EU külügyi vezetője egy szerdai interjúban elismerte, az európai szövetségesek nehezen tudják majd betölteni a finanszírozási hiányt, ha Kijev legnagyobb finanszírozója, Washington csökkenti támogatását. Joe Biden amerikai elnök kormánya januárban kifogyott az Ukrajnának szánt keretből, és azóta küzd azért, hogy a kongresszus jóváhagyja a több mint 60 milliárd dolláros további katonai és pénzügyi támogatást.

Scholz a csütörtökön Brüsszelben kezdődő uniós csúcstalálkozó előtt nyilatkozott. A megbeszélések fő témái között szerepelnek majd az Ukrajnának nyújtott segélyek növelésére irányuló erőfeszítések, valamint az EU válasza az Izrael és a Hamász közötti háborúra. Az orosz erők az elmúlt hetekben harctéri előnyre tettek szert, és Lloyd Austin amerikai védelmi főnök kedden arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna puszta túlélése kerül veszélybe, ha a Nyugat nem biztosít több fegyvert a kijevi rezsimnek.

Scholz még akkor is ellenállt a politikai nyomásnak, hogy Kijevet nagy hatótávolságú Taurus rakétákkal lássa el, amikor szövetségesei számára több ukrajnai támogatásért lobbizott, mondván, hogy egy ilyen eszkaláció Németországot közvetlen konfliktusba sodorhatja Oroszországgal. A Bundestagban szerdán tartott beszédében azt mondta a törvényhozóknak, hogy a Taurus kérdéséről Németországban folyó vita “nevetséges”. Hozzátette, hogy a vitát Németországon kívül nem értik jól, és kínosnak nevezte azt a számukra, mint ország számára.

Ez is érdekelheti:  Jégkorszakba lépő Franciaország: tömegtüntetést robbant ki Macron „királyi vétója”

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Olaf Scholz német kancellár (Fotó: MTI/EPA)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Scholz: Putyin nem diktálhatja a feltételeket, nem hagyjuk, hogy megússza

  1. „Németország nem fogja hagyni” stb.
    Nagy szavak ezek egy szaros kis zugügyvéd részéről aki 2 év múlva legjobb esetben is egy obskurus irodában fog klienseknek adótrükközési tanácsokat osztogatni nem pedig a világpolitikában kavarni….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük