KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Russia Today: Orbán Viktor „büszke” arra, hogy jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijelentette, hogy „büszke” arra, hogy jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal, és kijelentette, hogy a többi európai nemzet olyan „háborús stratégiát” folytat, amely csak még több konfliktust szít.

Orbán Viktor újságíróknak nyilatkozva – miután csütörtökön megérkezett az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozójára – kifejtette, hogy országa megközelítése eltér a blokk „többségétől”, amely számos ellenséges lépést tett Oroszországgal szemben azóta, hogy Moszkva 2022 februárjában haderőt vezényelt Ukrajnába.

„Mi minden kommunikációs vonalat nyitva tartunk az oroszok felé. Máskülönben nem lesz esély a békére. Ez egy stratégia, amire büszkék vagyunk”

– mondta, hozzátéve, hogy

míg az EU legtöbb tagja „háborús stratégiát” követ, addig Magyarországnak „békestratégiája” van.

A miniszterelnök megjegyzései a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott múlt heti pekingi találkozót követően hangzottak el, amelyet Orbán Brüsszelben tartózkodva védelmébe vett.

„Mi vagyunk az egyetlenek, akik a béke nevében és érdekében beszélünk, ami mindenkinek érdeke lenne Európában”

– folytatta.

A magyar államfőt bírálatok érték a Putyinnal való találkozó miatt: Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök szerint az ukránok felé mutatott „középső ujj” volt. Kaja Kallas észt miniszterelnök is közölte, hogy tárgyalni fog Orbánnal a kérdésről.

Míg ugyan Budapest elítélte az ukrajnai orosz katonai műveletet nem sokkal annak tavalyi megindítása után, Orbán nem volt hajlandó részt venni az Egyesült Államok vezette, Moszkva elleni szankciókat bevezető kampányban, és nem hajlandó fegyvereket sem szállítani Kijevnek. A miniszterelnök korábban azzal érvelt, hogy a nyugati szankciók „visszafelé sültek el”, és azt mondta, hogy Brüsszel „lábon lőtte magát”, miután az energiaárak Európa-szerte megugrottak.

Orbán korábban is élesen bírálta az EU-t. A hét elején, a Szovjetunió elleni 1956-os sikertelen magyar felkelés évfordulója alkalmából tartott beszédében Orbán a Szovjetunió „rossz, modern paródiájának” nevezte a Brüsszelt, mondván, hogy az a liberális demokrácia olyan modelljének erőltetésén dolgozik, amelyet a magyar nép elutasított.

Ez is érdekelheti:  Irán óva inti a külföldi nemzeteket attól, hogy segítsenek Izraelnek

„Arra a dallamra kellett táncolnunk, amelyet Moszkva fütyült” – mondta Orbán Magyarország szovjet megszállás alatt töltött évtizedeiről. „Brüsszel is fütyül, de mi úgy táncolunk, ahogy akarunk, és ha nem akarunk, akkor nem táncolunk” – mondta 1956-ra emlékező beszédében a magyar miniszterelnök.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Orbán Viktor magyar miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik az Európai Tanács brüsszeli épületében, Belgiumban, 2023. október 26-án. / © AP / Virginia Mayo

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük