KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Irán megfenyegette az USA-t, nem lesz kímélet, ha folytatódik a palesztin népirtás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az iráni külügyminiszter azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy „saját kezébe vette a palesztin népirtást”

Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter csütörtökön New Yorkban, az ENSZ Közgyűlésében kijelentette, hogy az Egyesült Államok sem fog megmenekülni „a tűztől”, ha Izrael továbbra is folytatja a palesztin „népirtást”.

„Őszintén megmondom az amerikai politikusoknak és katonai erőknek, akik most a palesztinai népirtást irányítják, hogy nem támogatjuk a háború kiterjesztését a térségben”

– mondta Amir-Abdollahian beszédében.

„De figyelmeztetem őket arra, hogy ha a gázai népirtás tovább folytatódik, azt nem fogják megúszni”

– folytatta.

„Ez a mi otthonunk, és Nyugat-Ázsia a mi régiónk. Nem kötünk kompromisszumot egyetlen párttal és egyetlen oldallal sem, és nincsenek fenntartásaink, ha az otthonunk biztonságáról van szó”.”

Joe Biden amerikai elnök ígéretet tett arra, hogy Washington „örökké” Izrael mellett fog kiállni, és jelenleg azt szorgalmazza, hogy a kongresszus engedélyezzen egy 14 milliárd dolláros katonai segélycsomagot a zsidó állam számára. Közben az Egyesült Államok két repülőgép-hordozó köteléket és más haditengerészeti eszközöket, egy századnyi F-16-os vadászgépet, légvédelmi rendszereket és 900 katonát vezényelt a Közel-Keletre azóta, hogy a Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen.

Biden és az adminisztrációjának tagjai kijelentették, hogy ezeknek a mozgósításoknak az a céljuk, hogy Iránt visszatartsák attól, hogy akár közvetlenül, akár a libanoni Hezbollah-erők utasításával belekeveredjen a konfliktusba. Teherán azonban azzal érvelt, hogy Washington teljes mellszélességgel támogatja Nyugat-Jeruzsálemet, ami valószínűbbé teszi az eszkalációt.

„Nagy szégyen, hogy az amerikai elnök bejelentette, hogy az Egyesült Államok több száz repülőgépet, hajót és katonai felszereléssel megrakott teherautót küld a megszállt területekre, hogy támogassa az Izrael által a Gázai övezetben elkövetett tömeggyilkosságokat, miközben sikerült úgy koordinálnia a műveleteket, hogy mindössze 20 humanitárius segélyt szállító teherautó érkezzen az ostromlott enklávéba”

– mondta Amir-Abdollahian vasárnap.

„Ha az Egyesült Államok és az izraeli rezsim nem hagyja abba azonnal az emberiesség elleni bűntetteit, akkor bármelyik pillanatban bármi megtörténhet, és a térség kicsúszhat az irányítás alól”

– tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  Ukrán katonák: „Ha nem lennének a parasztok, éhen halnánk”

Az Al Jazeerának nyilatkozva a múlt héten Amir-Abdollahian arra figyelmeztetett, hogy egy izraeli szárazföldi hadművelet a Gázai övezetben – amelynek megindítására az izraeli hadsereg hetek óta készül – ” több más front megnyílását is eredményezheti”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Hossein Amir-Abdollahian felszólal az ENSZ közgyűlésén New York-ban, 2023. október 26-án / © AFP / Eduardo Munoz Alvarez 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük