KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rövid időre leállt a forgalom a krími hídon

A félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő krími hídon péntek este rövid időre leállt a forgalom, anélkül, azonban érdemleges információt ennek okairól az illetékesek nem közöltek.

Miközben a közösségi médiában újabb lehetséges ukrán támadásról szóló pletykák keringtek, egy magas rangú krími tisztviselő azt mondta, hogy ezeket nem tudja megerősíteni – számolt be a Russia Today.

„A járművek mozgása a hídon ideiglenesen leállt” – közölte a hídszolgálat a hivatalos Telegram-fiókján helyi idő szerint 11:30 körül, arra utasítva a hídon vagy az ellenőrzési területen tartózkodókat, hogy „maradjanak nyugodtak és kövessék a közlekedésbiztonsági személyzet utasításait”.

Dróntámadás ért egy orosz tartályhajót a Kercsi-szorosban

Kercs és a közeli falvak több lakója arról számolt be, hogy robbanásokat hallottak és villanást láttak az éjszaka folyamán, ami újabb ukrán támadásról szóló találgatásokra adott okot a híd ellen. Oleg Krjucskov, a Krím vezetőjének tanácsadója azonban azt mondta, hogy „nem tudja megerősíteni” a híreszteléseket.

„Az egy órával ezelőtt a kercsi lakosok által hallott hangos zajoknak semmi közük a krími hídhoz” – mondta újságíróknak. Hozzátette, hogy a hídon azért állították le a forgalmat, mert „támadással fenyegető veszélyt észleltek”. „Amint ennek vége, a hidat újra megnyitjuk”.

A hidat mintegy három órával később, hajnali fél háromkor nyitották meg újra a forgalom előtt.

Krjucskov tisztázta, hogy az ilyen riasztások meglehetősen gyakran, „néha naponta kétszer-háromszor” történnek, és ha valóban történik valami a híddal, „azonnal tájékoztatást adnak”.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen a Krími-híd / Fotó: Russia Today

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Rövid időre leállt a forgalom a krími hídon

  1. Őszintén szólva nem értem az oroszokat. Csak annyit kellene kihirdetni, hogy a következő hidat vagy Moszkvát érő támadás után szétlövik az ukrán védelmi minisztériumot Kijevben, a másodiknál az elnöki palotát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük