KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rossi váratlanul kiakadt: Csak többet értünk a futballhoz, mint a hentes

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi feszülten élte meg a Litvánia elleni Eb-selejtezőt. Rossinak nem volt jó véleménye a játékvezetőkről, szóba jött Sallai Roland új pozíciója, és Varga Barnabás kapcsán az is, hogy valamicskét talán ért a futballhoz.

A magyar válogatott a Litvánia ellen szerzett három ponttal a selejtező csoportja élére ugrott, mivel Szerbia pontot vesztett Razgradban Bulgária ellen, leszorult a csoportelső helyről. Marco Rossi szövetségi kapitány nem szeretett volna mélyebben elmerülni a pillanatnyi állás elemzésével. – Akkor lennénk csak igazán boldogok, ha nyolc mérkőzés után állnánk az első helyen. De még öt meccs hátra van a selejtező-sorozatból, és jól látszik, hogy minden egyes meccs nagy küzdelem, egyik csapat ellen sem adja be könnyen a derekát. De ez így helyén való, én soha nem számítok könnyű mérkőzésre – kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatót a kapitány.

Nem volt mindennel maradéktalanul elégedett / Fotó: Mirkó István

Rossi kitért arra is, hogy Podgoricában Montenegró ellen hiányzott a ritmusváltás és a megfelelő sebesség, és a kapura lövésekkel is adós maradt a válogatott. – Nincsen mindig igazam, de néha talán igen. Ezért is kértem a játékosoktól, hogy lőjünk kapura, mert ha nem próbáljuk meg, anélkül nehéz lesz gólt lőni, különösen olyan csapatok ellen, amelyek a védekezést részesítik előnyben. Muszáj volt kockázatot vállalni, ha nem így teszünk, nem nyertünk volna 2-0-ra – folytatta a kapitány.

Olykor az indulat és a heves vérmérséklet sem áll távol a kapitánytól. Rossi arra a felvetésre is reagált, hogy kiválóan érez rá a játékosok beépítésére. Varga Barnabás kezdő volt és gólt szerzett, korábban Kerkez Milos és Vécsei Bálint beállítása is jó húzásnak bizonyult. – Én azt kívánom, hogy örökké maradjon meg ez a jó hagyomány. Valahányszor kerethirdetést tartok, úgy tűnik, én vagyok a legnagyobb idióta. Messengeren kapok üzenetet, hogy miért ez vagy az játszik. Az első alkalommal lehet szerencse, majd véletlen egybeesés, de a harmadik vagy akár a sokadik döntés után hadd érezzem azt, hogy talán többet értünk a labdarúgáshoz, mint egy hentes vagy egy youtuber – mondta a kapitány.

Rossi nem volt elégedett a játékvezető ténykedésével, szerinte a legtöbb kétes szituációban a magyar válogatott ellen fújt a mérkőzés bírója.

Sallai Roland új posztja, a jobb oldali középpályás szerepköre is szóba került. Az volt a koncepció, hogy a mélyen tömörülő ellenféllel szemben a védelem megbontásában juthat fontos szerep a klubjában, a német Freiburgban is ezen a poszton foglalkoztatott játékos.

A litván kapitánynak tetszett a magyar válogatott játéka / Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A litván kapitányt, Edgaras Jankauskast nem lepte meg a magyar válogatottban látott több személyi változtatás. – Ez nem okozott különbséget; az első perctől kezdve látszott, hogy ellenfelünk támadólag lép fel. Nem vagyunk hozzá szokva az ilyenfajta nyomáshoz, és ezzel nem is tudtunk megbirkózni. Később jobban alkalmazkodtunk, voltak sikeresebb momentumaink. Őszintén szólva élveztem a magyar válogatott játékát, a színvonal magas volt.

Jankauskas arra is válaszolt, hogy a csoport két favoritja közül Szerbia vagy Magyarország az erősebb válogatott. – Ez igen nehéz kérdés. A szerb válogatott több ismert, európai nagy csapatban futballozó sztárral rendelkezik, a legjobbjaik Angliában és Olaszországban profiskodnak. Ennek ellenére nem állítanám azt, hogy a magyar válogatott kevésbé lenne erős a szerbekhez képest. Érdekes összecsapás lesz majd a következő mérkőzés, a csoport rangadója Belgrádban.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Marco Rossi (Fotó: Mirkó István)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: