KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Román lap: a románok egyre inkább szimpatizálnak a magyarok szuverenizmusával

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Adrian Severin szerint szomszédaink elítélik kormányuk szervilizmusát és inkompetenciáját.

cotidianul.ro-n Adrian Severin volt külügyminiszter jelentetett meg egy véleményanyagot Orbán Viktor találkozójáról Marcel Ciolacuval. A szerző írása elején leszögezte:

Erdély Románia szíve és Magyarország tüdeje marad, ezért úgy kell együttműködni, hogy a szív és a tüdő is tudjon működni,

egymást nem zavarva. Ezért Severin hozzáfűzte, hogy ő újra elmenne Tusványosra, kár, hogy idén olyan későn kapott meghívót, hogy már egy külföldi útja be volt táblázva.

A volt szociáldemokrata politikus azt fejtegette, hogy Orbán Viktor és Marcel Ciolacu találkozójának mi lehetett a hátsó mozgatórugója. Arra jutott, hogy a román miniszterelnököt csak a szavazatok érdeklik, ezért most azért ülhetett egy asztalhoz egy EU-s szankciók alatt levő miniszterelnökkel, hogy azon románok szavazatait szerezze meg, akiknek elegük van a nyugati igényeknek mindenben megfelelő román politikusokból.

Severin: Orbán Viktor tudja

Adrian Severin szerint Orbán Viktor tudja, hogy a románok egyre nagyobb arányban szimpatizálnak a magyar kormány szuverenizmusával és elítélik a román kormány szervilizmusát és inkompetenciáját. „A Bukarestbe érkező magyar kormányfő mesterien játszotta ki ezt a két kártyát” – írta. Hozzátette: Orbán Viktor megmutatta, hogy a szuverenizmusa minden románnak szól és a széles körben bírált

Orbán nacionalizmusa tulajdonképpen egy antiimperialista fal, amellyel Magyarország a román nemzetet is védi.

Arról is beszélt, hogy a huszadik román miniszterelnökre való utalással a magyar kormányfő megmutatta a románoknak, hogy hozzájuk hasonlóan nem tiszteli azokat, akik Romániát kormányozzák jelenleg. Severin felvetette a külügyi demars kapcsán, hogy Marcel Ciolacu vagy nem tartja kézben a kormányát vagy az alkotmány előírásai ellenére átadta másnak a külpolitika irányítását – jelezve ezzel, hogy az elnök irányíthatta ezt a lépést.

A szerző megjegyezte: bármelyik legyen is, Orbán Viktornak nem volt más választása, mint közvetlenül a románokhoz szóljon azzal a javaslatával, hogy együttműködéssel és közös erőfeszítésekkel megőrizzék a két nemzetet és a két állam szuverenitását.

Ez is érdekelheti:  Ilaria Salis, az olasz kommunista terrorista ügye önmagában elég indokot szolgáltat arra, hogy elgondolkozzunk az EU-tagságunkon

Mandiner

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük