KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robert Fico szlovák miniszterelnök visszatért hivatalába

Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki májusban túlélt egy merényletet, újra elfoglalta hivatalát – jelentette a szlovák televízió.

Az ország nyugati részén található Agro Voderady mezőgazdasági vállalatnál tett látogatása során Fico megerősítette, hogy Szlovákia nem tervezi az egyes ukrán termékek behozatalára vonatkozó tilalom feloldását.

“Továbbra is érvényben marad azoknak a termékeknek a listája, amelyeket nem fogunk Ukrajnából importálni. Ezt a kérdést [néhány hónappal ezelőtt] megvitattam az ukrán kormányfővel, és elmagyaráztam neki, hogy nem tehetjük tönkre Szlovákia mezőgazdaságát az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek behozatalával” – mondta.

Megismételte, hogy Pozsony folyosót biztosít az ukrán mezőgazdasági termékek tranzitszállításához harmadik országokba. Szlovákia 14 ukrán mezőgazdasági termék, köztük búza, liszt, korpa, kukorica, cukor, repce, napraforgómag, méz, szójabab és árpa behozatalára vonatkozó tilalmat vezetett be. Az ország ragaszkodik ahhoz, hogy az EU hozzon döntést a hazai agrárpiac védelméről az olcsó importtól.

Fico ellen május 15-én fegyveres támadás történt a nyugat-szlovákiai Nyitrabányán. A politikus lőtt sebeket szenvedett, és több műtéten is át kellett esnie. A 71 éves Juraj Cintulát politikai indíttatású merényletkísérlettel vádolják. Július 4-én Maros Zilinka szlovák főügyész közölte, hogy a vádat átminősítették terrorcselekmény kísérletére.

Orosz Hírek

 

Kiemelt képen: Robert Fico szlovák kormányfő / Fotó: TANJUG / AP / Jaroslav Novak (SUB)

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük