Rendkívüli állapotot hirdettek Ottawában a kamionosok demonstrációja miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kanadai fővárosban több mint egy hete tüntetések zajlanak a koronavírus megfékezését célzó intézkedések és a védőoltással kapcsolatos szabályozás ellen.

Szükségállapotot hirdetett a kanadai főváros, Ottawa polgármestere vasárnap, miután több mint egy hete tüntetések zajlanak a koronavírus megfékezését célzó intézkedések és a védőoltással kapcsolatos szabályozás ellen.

Jim Watson Forrás: tnn-online.com

Jim Watson polgármester szerint a lépésre azért volt szükség, mert veszélyt és fenyegetést jelentenek a lakosok biztonságára és védelmére a tüntetések. A városnak több támogatásra van szüksége más állami intézmények részéről – mondta Watson.

 

Ezzel egy időben a rendőrség ismét felszólította a tüntetőket, hogy hagyják el a városközpontot. Vasárnap jelezte azt is, hogy éjszaka „rendbontó és törvénytelen magatartást” tanúsítottak a demonstrálók. A hatóság közölte: szombat óta több mint 450 bírságot szabtak ki, a többi között veszélyes vezetésért és túlzott zajkeltésért. Több embert őrizetbe vettek, és csaknem száz büntetőeljárást indítottak a tüntetésekkel kapcsolatban.

Becslések szerint szombaton ötezer ember vett részt a demonstráción, és mintegy ezer jármű zárta le a városközpont egyes részeit

– közölte Peter Sloly rendőrfőnök. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy maradjanak távol a városközponttól.

Az ottawai tüntetések alig több mint egy hete több száz teherautóból álló konvojjal kezdődtek. A „szabadságkonvoj” és a tüntetők azóta is folytatják a tiltakozást a kanadai parlament közelében. A tüntetéseket eredetileg az Egyesült Államokból hazatérő kamionosok számára januárban bevezetett oltási kötelezettség váltotta ki, de már a kormány általános járványügyi korlátozásai ellen irányulnak. A legújabb közvélemény-kutatások szerint a kanadai lakosság nagy része támogatja a világjárvány elleni intézkedéseket. Kanada lakosságának több mint 77 százaléka kapott már védőoltást – tudósít az MTI.

Közben Ottawában a kamionosok alaptáborában erődemonstrációt tartott a rendőrség a békésen, énekelve tiltakozó kamionosok között:

https://www.facebook.com/100076226683384/videos/941253113244728/

Kiemelt kép forrása: TNN-Online.com

Kapcsolódó:

A hadsereggel oszlatnák fel a kamionosok tüntetését Kanadában egyes elmebetegek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük