A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rekordösszegeket fizet Németország az Oroszországból érkező olajért és gázért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Németország idén rekordösszegeket fizet az orosz olajért és gázért a Deutsche Wirschafts Nachrichten beszámolója szerint.

Az orosz olajra fordított német kiadások 11,4 milliárd euróról 14,3 milliárd euróra emelkednek. A gázimport számla a tavalyi 8,8 milliárd euróról 2022-re 17,6 milliárd euróra duplázódhat. Emellett még mintegy 2 milliárd eurót kell fizetni az orosz szénért.

Németország és más nyugati államok ugrásszerűen emelkedő üzemanyagárakkal néznek szembe, miután átfogó szankciókat vezettek be az orosz hadsereg ukrajnai különleges hadműveletére válaszul. Ennek ellenére eu-s tisztségviselők továbbra is az orosz energiaforrásoktól való függés csökkentésére szólítanak fel.

Berlin várhatóan 2022 végére leállítja a szén- és olajimportot, 2024 közepére pedig a gázimportot is. Az év elején Németország földgázimportjának csaknem 55 százalékát Oroszországból kapta, de ez az arány mára 40 százalékra csökkent. Az orosz gáz alternatívája a berlini vezetés szerint a Katarból, az Egyesült Államokból és más országokból származó LNG lehetne.

EAD nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: