KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Izraeli fegyverrel látták el az ukrán neonáci Azov zászlóaljat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán neonáci Azov zászlóalj tagjai egy Izraelben gyártott páncéltörő fegyvert használnak – közölte az izraeli Jerusalem Post.

A MATADOR egy Izraelben gyártott harckocsielhárító fegyver, melyet Izrael, Szingapúr és Németország közösen fejlesztett ki. Az esetre akkor derült fény, amikor ukrán katonák megosztottak egy videót egy orosz páncélozott harcjármű kilővéséről. A videón az ukrán katona éppen ezt az izraeli fegyvert használja.

Az amerikai védelmi minisztérium még március 16-án döntött ,,Javelin,, és NLAW harckocsielhárító fegyverek felajánlásáról Ukrajna számára. Ezeken az eszközökön kívül az amerikai kormány légvédelmi rendszerek szállítását is jóváhagyta.

A Süddeutsche Zeitung pedig arról számolt be, hogy a német védelmi minisztérium 2650 darab MATADOR szállítását hagyta jóvá az ukrán fegyveres erők számára. A szállítmány értéke meghaladja a 25 millió eurót.

Az izraeli olvasókat természetesen felháborította, hogy az egyébként SS szimbólumokat használó neonáci Azov zászlóalj kezébe kerültek az Izraelben kifejlesztett és gyártott fegyverek. Ezen kívül a ,,náci veszély,, ellen folyamatosan harcoló Németország szintén ukrán neonácikat lát el ilyen eszközökkel.

A harckocsi elhárító rakétákon kívül más izraeli eszközök is használatban vannak az ukrán szélsőséges csoportoknál. Ilyen például az izraeli (Tavor) TAR-21 gépkarabély és az ehhez használatos Mepro M21 típusú optikai eszköz.

Orientalista.hu  Al-Isfahani (Jerusalem Post)

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: „Jó nép a magyar”…

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük