KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Barack Obama több cenzúrát kér a Twittertől és a Facebooktól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Barack Obama / Fotó: Charlie Spiering 2022. április 21.

Barack Obama csütörtöki beszédében a közösségi média tartalmainak szigorúbb szabályozására szólított fel – mint fogalmazott -, a „dezinformáció” csökkentése érdekében – számol be erről a Breitbart.

A volt elnök a Stanford Egyetemen tartott beszédében fejtette ki erről a meglátásait, miután „hónapokat töltött a téma tanulmányozásával”.

Obama kifogásolta, hogy a közösségi média platformok jelenlegi tartalommodelljei lehetővé teszik minden tartalomnak a szabad megjelenését. – (???? szerk.)

Úgy fogalmazott:
„Idővel elveszítjük képességünket, hogy különbséget tegyünk a tények, a vélemények és a nagykereskedelmi fikciók között.”
„Agyunk nincs hozzászokva ahhoz, hogy ilyen gyorsan fogadjon be ennyi információt, és sokunknál ez túlterheltséget okoz.”

A volt elnök egy sor közösségi-média megreformálása és szigorúbb szabályozás mellett érvelt arra figyelmeztetve, hogy enélkül maga a demokrácia forog kockán. Arra panaszkodott, hogy az interneten nem lehet különbséget tenni „Dr. Anthony Fauci lektorált cikkei és egy hamis csodaszer között”. 

Éppen ezért Obama a technológiai cégek tartalommoderálásának fokozására szólított fel.

Ez magyarra lefordítva természetesen azt jelenti, hogy csak az általuk közölt állítások az elfogadhatóak és irányadóak. Obamának ez a beszéde egyértelműen egy hatalomirányított világrendszer korvonalait vázolja meg, mely arra is világos bizonyítékot ad, hogy az Egyesült Államok milyen rohamos tempóban építi le a szabad szólás- és véleménynyilvánításhoz való természetes emberi jogokat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: