KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rakétacsapás érte hajnalban Kijevet és több ukrán nagyvárost

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Újabb orosz légicsapások érték Ukrajnát csütörtökre virradóra, robbanásokról számoltak be Kijevből, Odesszából és Harkivból, több terület áram nélkül maradt – közölték az ukrán hatóságok csütörtökön.

A széleskörű orosz támadásban többen is megsérültek, számos régióban rendkívüli áramszüneteket vezettek be – adta hírül az MTI.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere közölte, hogy a főváros délnyugati részét érték a robbanások, és a mentőszolgálatok már a helyszínre tartanak. A hatóságok kikapcsolták az áramszolgáltatás nagy részét, hogy minimálisra csökkentsék a kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményekben keletkező károkat, ha találat éri őket.

Az Orosz Hírek beszámolója szerint Magyar idő szerint a hajnali órákban több cirkálórakéta csapódott be az ukrán fővárosban. A helyi média szerint Tu-95-ös bombázókról indították a rakétákat.

 

A hajnali órákban már országos volt a légiriadó Ukrajnában. Több robbanásról érkezett jelentés Kijeven kívül még Harkovból, Ivano-Frankivszkből, Ternopilből, Dnyiproból és Odesszából is.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: