TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Budaházy-Hunnia ügy: Ma van az ítélet napja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ma reggel 9 órakor kezdődött a Fővárosi Ítélőtáblán a Budaházy-Hunnia egy másodfokú tárgyalása, ahol ítéletet hoznak. Az igazság nevében minden jóérzésű ember felmentő ítéletet vár.

Bár sokan azt gondolják Budaházyék ügye már rég lezárult, valójában a Gyurcsány érában gründolt büntetőeljárás lassan 15 év után még mindig tart. De a mai nap kétség kívül mérföldkő. Másodfokon még nem született eddig ítélet, az amúgy egészen Kúriáig az igazságszolgáltatás minden szintjét megjárt perben. Egy éve, a megismételt első fokú eljárásban a 17-ből még 15 vádlottat ítéltek el, a legtöbbeket súlyos fegyház és börtönévekre. Budaházy György például 17 évet kapott akkor, fegyházban, amelyből kedvezménnyel sem szabadulhat. Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt azonban már csak tizen állnak, a többieket a köztársasági elnök főként ez elhúzódó eljárásra hivatkozva kegyelemben részesítette. Budaházy György és 9 társa ügyében most másodfokú ítéletet hirdetnek, amely ha ellentétes az első fokkal, azaz felmentés az eredmény, akkor a harmadfokú eljárás előtt nyílik meg a lehetőség, ha azonban az ítélőtábla is azt mondja bűnösök terrorcselekmények elkövetésében a Hunniások, ez a másodfokú ítélet jogerőre is emelkedik. A Fővárosi Ítélőtábla előtt reggel 8 órától gyülekeznek a Budaházyék mellett kiállók. Az eseményekről a PestiSrácok.hu élőben tudósít.

A helyszínről a Pesti Srácok újságírójának, Füssy Angélának sikerült Budaházy Györgyöt mikrofonvégre kapnia.

Ez is érdekelheti:  Karácsony a főpolgármester-választás megismétlését akarja

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük