KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: Oroszország kikerült a Nyugat szankcióinak nyomása alól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország GDP-je ismét elérte az Ukrajnával kapcsolatos szankciók bevezetése előtti szintet – közölte Vlagyimir Putyin elnök hétfőn a 2024-2026-os szövetségi költségvetés tervezetéről szóló kormányülésen.

„Általánosságban elmondhatjuk, hogy az orosz gazdaság fellendülési szakasza lezárult. Ellenálltunk az abszolút példátlan külső nyomásnak, az úgynevezett nyugati blokk egyes vezető elitjeinek szankciós támadásának”

– mondta Putyin.

Hozzátette, hogy Oroszország bruttó hazai terméke mostanra elérte a 2021-es szintet, és fontos, hogy megteremtsük a további stabil és hosszú távú fejlődés feltételeit.

Putyin megjegyezte, hogy áprilisban 1,2 százalékos GDP-növekedést prognosztizáltak,

„de valójában már most túlteljesítettük ezt a célt, és az év végére a GDP növekedése elérheti a 2,5 százalékos, sőt a 2,8 százalékos szintet”

– jósolta Putyin.

Az elnök emellett sürgette az ország pénzügyi hatóságait, hogy hozzanak intézkedéseket a nemzeti valuta megerősítésére.

„Az egyik fő probléma az infláció felgyorsulásával kapcsolatos. A fő tényező itt egyértelmű – ez a rubel gyengülése. Ennek okait világosan meg kell érteni, és késedelem nélkül, időben kell döntéseket hozni”

– jelentette ki Putyin.

Az orosz államfő bejelentette, hogy a következő három évre szóló állami költségvetés tervezetét már elkészítette a kormány, bár számos tételt illetően még mindig vannak ellentétes álláspontok. Felszólította a kormányt, hogy minél hamarabb dolgozza ki a dokumentum végső formáját.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Moszkva belvárosa / © Sputnik / Natalia Seliverstova

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: