KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: Németország jobban szenved a befagyott orosz-német kapcsolatok miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Oroszország és Németország közötti kapcsolatok “befagyott” állapota egyik országnak sem előnyös, de Németország az, amelyik jobban szenved – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az új külföldi nagykövetek beiktatásának ünnepségén.

“Az Oroszországgal fennálló kapcsolatok jelenlegi “befagyasztott” állapota, és nem a mi kezdeményezésünkre van így, ezt hangsúlyozom, nem előnyös, nem előnyös sem nekünk, sem Önöknek. De mindenekelőtt, véleményem szerint, Németországnak” – mondta az orosz elnök.

Putyin emlékeztetett arra, hogy Oroszország és Németország több mint fél évszázada “pragmatikus, üzletszerű együttműködést” alakított ki.

“Ez mindkét államnak hasznára vált, és talán nemcsak nekünk, hanem az egész európai kontinensnek. Nevezetesen az energia mindig is vonzó területe volt a kétoldalú együttműködésnek. Hazánk évtizedeken át megbízhatóan, megszakítás nélkül, megfizethető, elfogadható áron szállította Németországnak a környezetbarát gázüzemanyagot, kőolajat és egyéb energiatermékeket, egyéb energetikai nyersanyagokat. Ezt az együttműködést pedig szó szerint aláásták, többek között az Északi Áramlaton elkövetett szabotázsakciókkal”

– mondta az elnök.

A vezetékeket üzemeltető Nord Stream AG 2022. szeptember 27-én “példátlan pusztításról” számolt be, amely “az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 tengeri gázvezetékek három vonalán” történt. Szeptember 26-án svéd szeizmológusok két robbanást regisztráltak a vezetékek tengeri szakaszain. Ezt követően az orosz főügyészség vizsgálatot indított a nemzetközi terrorcselekmény ügyében. Németország, Dánia és Svédország bejelentette saját nemzeti vizsgálatát, de elutasította Oroszország bevonását.

Az orosz elnök azt is elmondta, hogy a politikai és gazdasági kapcsolatok mellett megszakadtak a korábban a tudományos, oktatási, kulturális és humanitárius területeken oly sikeresen fejlődött orosz-német kapcsolatok, valamint maguk az országok népei közötti kapcsolatok is.

“Oroszország, ezt szeretném hangsúlyozni, mindig is az orosz-német kapcsolatoknak az egyenlőség, a kölcsönös előnyök, az egymás érdekeinek tiszteletben tartása elveire történő építését szorgalmazta. Ismétlem: az ilyen kapcsolatok nemcsak a két ország, hanem egész Európa számára fontosak”

– zárta Putyin.

Ez is érdekelheti:  Halálba küldött milliókról szólt Medvegyev

2023. június 21-én az orosz külügyminisztérium bejelentette, hogy Oroszország aláírta Alexander Lambsdorff moszkvai német nagyköveti kinevezését. Az előző nagykövet, Geza Andreas von Geyr négy évig töltötte be a posztot, mielőtt július végén távozott Moszkvából.

Lambsdorffot a német Szabad Demokrata Párt (FDP) vezető külpolitikai szakértőjének tartják. Oroszországgal szembeni éles kritikájáról ismert. Az FDP képviselője különösen arról beszélt, hogy fontos a “Nyugat egységének” fenntartása Ukrajna támogatásának ügyében. Véleménye szerint a nyugati országok képviselőinek meg kell akadályozniuk, hogy “Oroszország növelje a nyomást szomszédaira”.

Orosz Hírek

Kapcsolódó:

Seymour Hersh: Biden hazudott az Északi Áramlat felrobbantásáról

RIA Novosztyi: A magyar külügyminiszter terrortámadásnak nevezte az Északi Áramlat elleni merényletet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük