KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

RIA Novosztyi: A magyar külügyminiszter terrortámadásnak nevezte az Északi Áramlat elleni merényletet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Északi Áramlat vezetékek elleni támadást terrortámadásnak kell tekinteni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a RIA Novostyinak adott interjújában.

A külügyminiszter kitért arra is, hogy az eset kivizsgálásában az ENSZ-nek szerepet kell vállalnia.

„Bármi is történt az Északi Áramlat gázvezetéken, az botrányos, mert ez az első olyan eset, amikor egy ekkora, európai létfontosságú infrastruktúra-létesítményt támadtak meg – bárki is tett, de megtámadták”

– mondta a miniszter.

Magyarország a történtek „átfogó, mély, strukturált és részletes kivizsgálását” szorgalmazza – tette hozzá a külügyminiszter. Elmondása szerint Budapest attól függetlenül, hogy ki kezdeményezi a vizsgálatot, minden olyan eljárást támogat, amely kideríti a támadásban részt vett érintetteket.

Szijjártó hozzátette, hogy az ENSZ-nek egy mechanizmust kellene biztosítania az Északi Áramlatnál történtek kivizsgálására, amely egy ilyen vizsgálat platformja lehetne.

„Az ENSZ-nek nagyobb szerepet kellene játszania ebben. Mert az ENSZ egyfajta végső menedék, ahol mindenki képviselteti magát, ahol bármilyen vitára sor kerülhet, mert mindenki ott van. Az ENSZ égisze alatt még az ellenséges felek is tudnak és kell is, hogy beszéljenek egymással. Tehát azt gondolom, hogy az ENSZ-nek igenis van szerepe, azonban jelenleg nem ez történik”

– fejtette ki a magyar külügyminiszter.

Szijjártó Péter a 10. uniós oroszellenes szankciócsomagot kommentálva, amelyben orosz újságírók is szerepeltek, értetlenségének adott hangot a Nyugat álláspontjával kapcsolatban, mivel az – miközben a média szabadságát hirdeti -, szankciós listára helyez médiumokat.

Kiemelt képen Szijjártó Péter külügyminiszter nyilatkozik a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: