KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin nem sokkal a Wagner-lázadás után találkozott Prigozsinnal

Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozott a Wagner katonai magáncég vezetőjével, Jevgenyij Prigozsinnal, néhány nappal azután, hogy a csoport egy fehérorosz közvetítéssel létrejött alku részeként leállította a zendülést – közölte hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára.

Újságíróknak nyilatkozva Peszkov megerősítette a Liberation című francia lap értesülését, amely azt állította, hogy az orosz államfő találkozott a Wagner-vezérrel. „Az elnöknek volt egy ilyen találkozója. Harmincöt embert hívtak meg rá – az összes egységparancsnokot és a társaság vezetőségét, beleértve magát Prigozsint is” – mondta. A szóvivő szerint az összejövetelre június 29-én került sor a Kremlben, és csaknem három órán át tartott.

Peszkov hozzátette, hogy az elnök „értékelést adott a társaság tevékenységéről” az Ukrajnával való konfliktus során, és beszélt a június 24-i események megítéléséről, arról a napról, amikor a Wagner-alakulatok Moszkva ellen vonultak.

„Putyin meghallgatta a parancsnokok magyarázatát, és további foglalkoztatási és harci bevetési lehetőségeket ajánlott fel” – jelentette ki Peszkov. Hozzátette, hogy a Wagner-parancsnokok beszámoltak a lázadásról, miközben „hangsúlyozták, hogy ők az államfő elkötelezett támogatói és katonái”, és „készek a továbbiakban is harcolni a hazáért”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök ©  Sputnik / Alekszandr Kazakov

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük