KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin kimondta, hogy a NATO közvetlenül részt vesz az Oroszország elleni támadásokban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok vezette blokk szakértői segítettek felszerelni azokat az ukrán harci drónokat, amelyek mélyen a határon túlra csapást mértek Oroszországban – állítja az elnök

A NATO segített Ukrajnának dróntámadásokat végrehajtani olyan orosz repülőterek ellen, amelyeken nagy hatótávolságú nukleáris bombázógépek állomásoznak – közölte kedden Vlagyimir Putyin elnök. A kijelentést az ország parlamentjének mindkét kamaráját magában foglaló Szövetségi Gyűlés, valamint magas rangú orosz tisztviselők előtt tartott éves beszédében tette.

„Tudjuk, hogy a Nyugat közvetlenül részt vett a kijevi rezsim azon kísérleteiben, hogy csapást mérjen a stratégiai repülőgépeinknek otthont adó bázisokra”

– mondta Putyin.

„A [támadásokban] használt drónokat a NATO szakértőinek segítségével szerelték fel és korszerűsítették”.

December 5-én az UAV-k megtámadták a Dyagilevo és Engels katonai repülőtereket, amelyek 500 km (310,6 mérföld), illetve 700 km (435 mérföld) távolságra vannak az ukránok által ellenőrzött területtől. Három katona meghalt, két repülőgép pedig kisebb károkat szenvedett – közölte akkor az orosz védelmi minisztérium. December 26-án hasonló dróntámadás történt a szaratovi régióban lévő Engels légibázison, amikor is a védelmi minisztérium szerint három ember meghalt, de egyetlen repülőgép sem sérült meg.

Putyin keddi beszédében közölte, hogy Moszkva ideiglenesen kilép az Egyesült Államokkal 2010-ben kötött New START-szerződésből, amely korlátozza a nukleáris robbanófejek és hordozóeszközök számát, valamint lehetővé teszi egymás nukleáris arzenáljának ellenőrzését.

Szeretném hangsúlyozni: Az USA és a NATO nyíltan kimondja, az a cél, hogy Oroszország stratégiai vereséget szenvedjen. És ezek után úgy járják körbe a védelmi létesítményeinket, mintha mi sem történt volna?

A 2010-es szerződés az USA és a Szovjetunió által 1991-ben aláírt első START-megállapodás helyébe lépett. A múlt hónapban az USA azzal vádolta Moszkvát, hogy megtagadja az „ellenőrzési tevékenységeket”. Putyin azt is mondta, hogy Oroszország ellenőrzésre vonatkozó kéréseit vagy figyelmen kívül hagyták, vagy elutasították.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Tu-160 bombázó az Engels-2 repülőtéren, Oroszországban. © Sputnik / Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának sajtószolgálata

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: