KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin kemény megtorlást ígért a krími híd elleni terrortámadásra válaszul

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök válaszcsapást ígért a krími hídra mért újabb támadásért, amelyet az éjszaka folyamán két ukrán haditengerészeti drónnal hajtottak végre. A pontos megtorló intézkedéseket jelenleg vizsgálja az ország védelmi minisztériuma – közölte Putyin hétfőn, egy magas rangú tisztviselőkkel tartott rendkívüli találkozón.

„Az incidens a kijevi rezsim újabb terrortámadása. Ez a bűncselekmény katonai szempontból értelmetlen, mivel a krími hidat már régóta nem használják katonai szállításra, és brutális, mivel ártatlan civileket öltek és sebesítettek meg”

– hangsúlyozta az elnök.

Putyin közölte, hogy Moszkva keményen megtorolja a támadást. Az orosz védelmi minisztérium már készíti az erre vonatkozó „szükséges javaslatokat” – tette hozzá.

Az elnök egyúttal felszólította a tisztviselőket, hogy fokozzák a híd körüli biztonsági intézkedéseket, megjegyezve, hogy ez már a második ilyen jellegű csapás volt a híd ellen. Tavaly októberben mind a közúti, mind a vasúti szakaszon súlyos károk keletkeztek, amikor egy robbanóanyaggal megrakott teherautó robbant fel.

„Konkrét javaslatokat várok e stratégiailag fontos közlekedési létesítmény biztonságának javítására” – tette hozzá Putyin.

Az ukrán elnöki hivatalból származó források szerint a terrorakciót egy brit gyártmányú REMUS 600 típusú vízalatti robot segítségével hajtották végre, melyet egy polgári hajóról indítottak. A könnyen, akár egy laptop segítségével irányítható eszköz üzemideje akár 70 óra is lehet, hatótávolsága pedig elérheti az 500 kilométert.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök videokonferenciát tart a krími hídnál kialakult helyzetről. © Szputnyik / Alekszandr Kazakov

Kapcsolódó:

Robbanás a Krími hídon, két ember meghalt

Egy kislány anyját és apját gyilkolták meg terroristák a ma hajnali, kercsi-hídon történt merényletben

A Kreml a Krími-hídon történt terrortámadásról: „Ismerjük az indítékot és a terrorcselekmény mögött álló személyeket” (frissítve videókkal 18+)

Medvegyev: a terroristák csak az erő nyelvén értenek, meg kell semmisíteni őket

 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: