Putyin a világrend változásáról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jelenleg a világrend átalakul és a világ a multipolaritás felé halad – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az új oroszországi nagykövetek megbízóleveleinek átvételi ünnepségén a Kreml Nagy Sándor-termében. Az elnök hangsúlyozta, hogy akik meg akarják őrizni a hegemóniát, azok ellenállnak a többpólusú elmozdulásnak.

Az Önök munkája olyan körülmények között folyik, amikor a nemzetközi kapcsolatok teljes architektúrájának kardinális átalakulási folyamatai felgyorsulnak, amikor egy többpólusú, demokratikusabb és igazságosabb világrend kialakulása van folyamatban – fogalmazott a nagyköveteknek.

Hozzátette: a többpólusú világ felé való elmozdulás a világpolitika stratégiai vektora, amit a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) Szamarkandban tartott csúcstalálkozója is megerősített.

Putyin kijelentette, hogy Oroszország a kihívások ellenére sem fog lemondani szuverenitásának megőrzéséről. Az államfő szerint ugyanakkor az ország az Egyesült Nemzetek Szervezetének állandó tagjaként egy, a nemzeteket közösséggé formáló menetrend megvalósításának előmozdításán igyekszik dolgozni.

 

Kiemelt kép: Sergey Lantyukhov / NEWS.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük