KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: Orbán erős, az EU gyenge

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A brüsszeli lap szerint hiába lesz 2024 a világ választási „aranyéve”, a demokrácia veszélyben van.

„Teljesen jogos az aggodalom a demokrácia helyzete miatt a világban” – idézte a Politico január elsejei cikke Daniel Kelement, a Georgetown Egyetem közpolitikai professzorát, az uniós jog szakértőjét.

A brüsszeli lap cikke szerint Kelemen arra figyelmeztet, „hogy az, hogy Európa tolerálja az autokratákat, nevezetesen a magyar erőskezű Orbán Viktort, veszélyes precedenst teremt, mivel másokat is arra ösztönöz, hogy kövessék az ő útját”. A szakértő szavai szerint ugyanis

Orbán Viktor tökéletesen illusztrálja az EU e nagyfokú gyengeségét”, mivel már „egy vezető képes megakadályozni a fontos döntések előrehaladását”.

A magyar miniszterelnököt Kreml-közeli politikusnak nevező Kelemen szerint az (is) súlyos hiba volt, hogy „engedett” Orbán Viktornak azzal, hogy hazánk megkapja 10 milliárd euró uniós forrást, amelyet a jogállamisággal kapcsolatos aggályok miatt korábban befagyasztottak.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Háború kezdődött ellenünk? - avagy, nyolc évtized múltán ismét támad a vesztünkre törő “szövetséges”?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük