KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: Komor a hangulat Zelenszkij hivatalában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Tapintható” a „frusztráció” Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalában – jelentette pénteken a Politico. A hírportál szerint az ukrán elnök egyre türelmetlenebbül várja a további katonai támogatást Washingtontól – számol be a Russia Today.

A kijevi légkör „meglehetősen komor, és a frusztráció érezhető volt” az elmúlt hetekben – mondta a Politicónak „egy Zelenszkij hivatalához közel álló személy”. „Szinte mindenki meg van győződve arról, hogy a segély hamarosan megérkezik” – mondta a forrás, hozzátéve, hogy „miközben az elnöki hivatal jó hírekre vár az Egyesült Államokból, a mozgósítás és a haditervezés javításán is dolgozik”.

Az Egyesült Államok már mintegy 45 milliárd dollár katonai segélyt folyósított Kijevnek az Ukrajnának szánt összesen 113 milliárd dollárból. A 45 milliárd dolláros hadikasszát azonban már majdnem teljesen elköltötték, és Joe Biden amerikai elnök jelenleg azért lobbizik a kongresszusnál, hogy elfogadtasson egy olyan törvényt, amely további 60 milliárd dollár értékű fegyvert, lőszert és egyéb katonai támogatást tartalmazna.

A törvényjavaslat azonban elakadt a republikánusok által ellenőrzött képviselőházban, mivel a Republikánus Párt nem hajlandó szavazásra bocsátani azt, hacsak nem kötik azt össze a határvédelem finanszírozásának növelésével és az amerikai bevándorlási törvények szigorításával.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Zelenszkij / telegram printscreen

 

Ez is érdekelheti:  Magyar aggályok a NATO-val kapcsolatban

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük