KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrajnai segélyek jórészt az USA-ba kerülnek vissza

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Washington az Ukrajnának nyújtott segélyek nagy részét az otthoni fegyvergyártásra költi – jelentette ki Victoria Nuland megbízott amerikai külügyminiszter-helyettes a héten a CNN-nek.

A függőben lévő segélycsomagról szólva, amit a kongresszus nem hagyott még jóvá, Nuland azt hangoztatta, hogy „nagyon bízik” abban, hogy az elfogadásra kerül, mivel az Amerika érdekeket szolgál.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy ennek a pénznek a nagy része közvetlenül az amerikai gazdaságba kerül vissza, ami pörgeti a fegyvergyártást, beleértve a jól fizető munkahelyeket tartfenn mintegy negyven amerikai államban”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatás Amerikában „még mindig komoly”.

A képviselőházi törvényhozók a hónap elején meggátolták a Joe Biden amerikai elnök által kért törvényjavaslatot, amely egy 60 milliárd dolláros segélycsomagot irányzott elő Kijev számára, amelynek nagy részét fegyverekre szánták. Várhatóan a február 28-i ülés után újraindítják a csomagról szóló tárgyalásokat.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter nemrég azt is kifejtette, hogy az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás nagyjából 90%-át fegyverek és katonai felszerelések hazai gyártására fordítják. Egy december 20-i sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a további részletek „az amerikai vállalkozások, a helyi közösségek javát szolgálnák, és megerősítenék az amerikai védelem ipari bázisát”.

A Kijevnek nyújtott nemzetközi támogatást nyomon követő németországi Kiel Intézet szerint Washington 2022. január 24. és 2024. január 15. között közel 68 milliárd euró (73,7 milliárd dollár) támogatást különített el Ukrajnának, ebből nagyjából 43 milliárd euró (46,6 milliárd dollár) volt a katonai segély.

Ez is érdekelheti:  Németország nem tudja, hova kerültek az Ukrajnába küldött fegyverei

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Victoria Nuland / Fotó: Getty Images / Kevin Dietsch

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük