KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna zuhanása: Beszakadtak a lakásárak Harkovban, szabadulnak az ingatlanoktól a helyiek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Harkovban a lakásárak beszakadtak, a város lakói akár 50 százalékos kedvezménnyel árulják a lakásokat – írja az Orosz Hírek a Sztrana.ua ukránra hivatkozva, amelynek helyi ingatlanügynökök nyilatkoztak.

A lap szerint egy Nagy-Britanniába menekült ingatlanközvetítő, akinek az ügynöksége továbbra is Harkovban dolgozik, a TikTokon elmondta, hogy “ilyen mély válság még soha nem volt a harkovi ingatlanpiacon”, az árak “mélypontra kerültek”, 50 százalékkal csökkentek.

“Az emberek csak azzal a tudattal adják el ilyen olcsón, hogy úgy döntöttek, nem térnek vissza Harkovba, és Ukrajna egy másik régiójában vagy külföldön építik fel az életüket. Aki még nem hozta meg ezt a döntést, az még nem akar 50 százalékot engedni”

– mondta.

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában brutális üzemanyag hiány és áremelkedés várható

Elmondása szerint a városban olyanok vesznek lakásokat, “akik még Harkovtól keletebbre élnek”, a külvárosok és a Harkovi terület lakói “vándorolnak” a városba, ahol a csökkenő áraknak köszönhetően kétszer olcsóbban tudnak lakást vásárolni, mint a piacon.

“Ugyanakkor ritkán vásárolnak a harkovi lakosok a harkovi lakosoktól”

– tette hozzá.

Mint írja a Sztrana.ua, a helyi ingatlanügynökök azt mondják, hogy az eladó lakások kínálata napról napra nő, sokan sürgősen el akarnak adni a városban. Emiatt nem zárják ki, hogy a lakások árai tovább csökkennek.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Harkov / Fotó: gagaru.club

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük