KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: Fellázadtak a franciák és az olaszok Brüsszelben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A brüsszeli lap szerint Ursula von der Leyen hibája, hogy Olaf Scholz kancellár a németek érdekeit helyezi előtérbe.

Hatalmas botrány tört ki Németország rezsicsökkentő terve miatt, még számon is kérték Németországon, hogy Berlin milliárdokat öntött a saját gazdaságába, miközben a német hibák okozták a válságot.

„A Bizottság elnökének hibája”

Ehhez kapcsolódik a Politico szerdai írása is. „Az, hogy Olaf Scholz kancellár az energiaválságban inkább a német, mint az uniós prioritásokra összpontosít, az Ursula von der Leyen hibája, akinek fontos francia és olasz biztosai most már a soraikból is kiszakadnak, hogy felháborodjanak Berlin viselkedése miatt” – adta hírül szerdai cikkében a portál.

A brüsszeli lap szerint ugyanis „az ipar és a fogyasztók – valamint a vasárnap tartandó alsó-szászországi regionális választásokon szavazók – nagy nyomásával szemben Scholz egyoldalú megközelítést alkalmaz, és akár 200 milliárd eurót is a német gazdaságba áramoltat, hogy enyhítse az emelkedő energiaárak hatását”.

A Politico azonban rámutat: aligha véletlen, hogy ez „a hatalmas pénzinjekció” már Paolo Gentiloni és Thierry Breton olasz és francia EU-biztosok tiltakozását is kiváltotta, és von der Leyen Bizottságát abba a kínos helyzetbe hozta, hogy el kell határolódnia két legmagasabb rangú tisztviselőjétől, akik egyben az EU második és harmadik legnagyobb gazdaságának képviselői.

A Mandiner cikkét ITT, a Politico teljes, angol nyelvű cikkét ide kattintva olvashatja!

A cikket a Demokrata szemlézte

Kiemelt kép: Brüsszel, Belgium 2018. november 6. Olaf Scholz német pénzügyminiszter részt vesz a Gazdasági és Pénzügyi Tanács (ECOFIN) ülésén

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: