A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Podoljak: gyűlöljük az oroszokat, mindig és mindenhol üldözni fogjuk őket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik főtanácsadója, Mihajlo Podoljak kijelentette, hogy országa “gyűlöli” az orosz állampolgárokat, és “mindig és mindenhol” üldözni fogja őket.

A megjegyzés azután hangzott el, hogy Moszkva panaszt tett az ENSZ-nél a kijevi katonai hírszerzés vezetőjének azon beismerése miatt, hogy szolgálata célzott merényleteket hajt végre orosz állampolgárok ellen.

Podoljak csütörtökön dühös kirohanást zúdított Oroszországra a Twitteren. Arra reagált, hogy Moszkva bírálta Kirill Budanov tábornokot, az ukrán katonai hírszerző szolgálat, a GUR vezetőjét, aki a hét elején újságíróknak azt mondta, hogy ügynökei meggyilkoltak néhány orosz közéleti személyiséget, és ígéretet tett arra, hogy “a világ bármely pontján folytatni fogják az oroszok gyilkolását”.

Az orosz ENSZ-képviselet Budanov kijelentéseit a kirívó gyűlöletbeszéd példájának nevezte, amivel Podoljak egyetértett, azzal érvelve, hogy nincs benne semmi rossz.

  • “És? Igen, Ukrajna gyűlöl titeket. Igen, üldözni fogunk titeket. Mindig és mindenhol” – ígérte. Oroszországot “nyafogással” vádolta az ENSZ-ben, és “sorozatgyilkosok államának” nevezte.
  • “Igen, Ukrajna mindannyiukat el fogja kapni, akár jogi, akár fizikai úton” – tette hozzá Podoljak. “És hagyják abba az ENSZ kihasználását – a tagadhatatlan háborús bűnösöknek nincs nemzetközi joga”.

Orosz tisztviselők azzal vádolják Kijevet, hogy számos “terrortámadás” kitervelője volt a területén, köztük a Krími híd felrobbantása, Darja Dugina újságíró és Vladlen Tatarszkij blogger meggyilkolása, valamint Zahar Prilepin író meggyilkolásának kísérlete.

Kijev egyik bűncselekményt sem vállalta magára, bár a nyugati média arról számolt be, hogy Ukrajna washingtoni támogatói egyes esetekben egyetértettek Moszkva vádjaival. A The Washington Post szerint a nyugati tisztviselők titokban csodálják Budanovot, de azt mondják, hogy “merészsége néha idegessé teszi őket”.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azzal érvelt, hogy Budanov legutóbbi megjegyzései megerősítik, hogy terroristákat alkalmaz, és azzal is vádolta a Kijevet támogató nemzeteket, hogy cinkossá váltak, amiért nem hívták fel erre a figyelmet.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója
RIA Novosti / Alexander Kryazhev

One thought on “Podoljak: gyűlöljük az oroszokat, mindig és mindenhol üldözni fogjuk őket

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: