KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pedofilellenes törvénycsomag: a kormány kész elmenni a falig

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kedden elkezdődött a pedofilellenes törvénycsomag vitája a Parlamentben. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a törvénymódosítási javaslatcsomag beterjesztője úgy fogalmazott: a gyermekek védelmében „elmentek a falig” a pedofil bűnelkövetők elleni szankciókkal.

Kocsis Máté megjegyezte: bár az új büntető törvénykönyvnek köszönhetően folyamatosan csökken a szexuális bűncselekmények száma, a gyermekek sérelmére elkövetett pedofil bűncselekmények kismértékben nőttek, így muszáj szigorítani.

Ennek része, hogy elérhető lesz egy nyilvántartás a pedofil bűnözőkről, akik nem dolgozhatnak majd olyan helyeken, ahol gyerekekkel is találkozhatnak, így például vidámparkban, állatkertben, sőt sportegyesületeknél sem.

Május elején rátörték az ajtót a rendőrök arra a férfira, aki a szerveréről egy 1000 fős, pedofil tartalmak megosztására specializálódott fórumot működtetett az internet sötét oldalán, vagyis a darkweben – hangzott el az M1 kedd esti Híradójában.

Az ügyben már több letartóztatás volt. Az egyik gyanúsított a saját gyermekét zaklatta, egy másik pedig négyéves testvére ellen követett el bűncselekményt, az ezekről készült felvételeket pedig megosztották a fórum többi tagjával.

Mivel hasonló ügyekben az elmúlt években többször is enyhe ítéletek születtek, a gyermekek védelméért a pedofilokra vonatkozó büntetések szigorítását kezdeményezte a Fidesz és a KDNP.

A gyermekek védelmében elmentünk a falig, ami a pedofil bűnelkövetők elleni szankciót illeti” – fogalmazott Kocsis Máté kedden az Országgyűlésben a pedofilellenes törvénycsomag vitájában.

A frakcióvezető a kormánypártok nevében azt mondta: a fő cél a gyermekek védelme mellett az is, hogy a pedofilok ne rejtőzhessenek el és a lehető legszigorúbb büntetést kapják.

„A gyermekek védelmében akkor tudunk hatékonyan fellépni, ha az állami, hatósági, foglalkoztatói, valamint a társadalmi kontroll egyszerre működik. A gyermekek védelme talán olyan terület, ahol a legkevésbé alakulhat ki vita, és olyan közös felelősség, amely nem csak az államé, nem csak a szülőké, hanem végső soron mindannyiunké” – fogalmazott.

M1/MTI

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: