KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Párbeszéd az állatok védelmében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország Kormánya online párbeszédet indított az állatok védelmében. Aki szereti az állatokat, mindenképpen vegyen részt az online felmérésben és mondja el véleményét többek között:

  • az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről,
  • a pirotechnikai szabályokról,
  • a felelős állattartásról,
  • az állatvédő szervezetek támogatásáról.

Egy olyan fontos kérdérkörről van szó, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni, mert az eddigieknél jóval kiemeltebben kell kezelni az állatvédelem kérdéskörét. Ezen belül jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a felelős állattartásra, különösen a házikedvencek védelmének érdekében.

Nagyon sokan tapasztalták, hogy házi kedvencük micsoda félelmet él át bizonyos jeles napokon, amikor engedélyezett a pirotechnikai eszközök használata. Ilyenkor nem csupán arról van szó, hogy kutyák, macskák megriadva menekülnek a hang- és fényhatások elől, aminek következménye rengeteg otthonától több kilométerre elfutott és eltévedt, zavart állat, de ezek az állatok riadalmukban akár komoly baleseteket is képesek okozni, ha forgalmas területre vetődnek.

Az emberi hozzáállás és bánásmód egy másik, szintén kiemelt kérdése az állatvédelemnek. Igenis az állatoknak is kell, hogy jogaik legyenek, az állatkínzókat pedig az eddigi rendkívül kicsiny büntetési tételek helyett, nagyon szigorú börtön és pénzbüntetés együttes alkalmazásával kell színkcionálni, amelynek legalsó határa minimum 5 év letöltendő börtön (ebben az esetben a felfüggesztés nem lehetséges) és egymillió forint pénzbüntetés együttes alkalmazása, mert ssak szigorú büntetéssel lehet elejét venni az állatkínzásnak.

Önnek mi a véleménye? Kérjük ossza meg hozzászólásban!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  „A kígyók nem csak kígyózni, vedleni is tudnak”

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük