KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ötmillióra bünteti a házelnök Novák Elődöt a cigánybűnözés említése miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ötmillió forintos bírsággal bünteti Kövér László Novák Elődöt, a Mi Hazánk képviselőjét a cigánybűnözés említése miatt, pedig a szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság a közmédia hasonlóan önkényes tiltása esetében.

A házelnök ráadásul a Mi Hazánk Btk.-szigorító törvényjavaslatát is letiltotta hasonló indokolással, így a társadalmat sújtó probléma megoldása helyett polkorrekt struccpolitikát folytat a kormány – írja közleményében a párt.

Olaszliszkán a lincselés 15. évfordulóján is szorgalmazták a cigánybűnözés elleni fellépést:

https://magyarjelen.hu/wp-content/uploads/2023/06/olaszliszka21101514-768×576.jpg

„Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg” – fogalmaz Kövér László Mark Zuckerberg mellé állva, miután a Mi Hazánk alelnöke épp a Facebook önkényes tiltásait, túlhatalmát, s a kormánnyal kötött paktumjából fakadó reklámadó-mentességét kifogásolta: „A Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig. (…) Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy „Cigányok nem léphetnek be!”. A kormányt a kettős mérce jegyében mégis csak az utóbbi zavarja.” Az államtitkári válasz szerint minden rendben van, elég az uniós szabályozás:

Ha a cigánybűnözés szót betiltanák, akkor ennyi erővel politikusbűnözésről és fiatalkorú bűnözésről sem lehetne beszélni, pedig egyik sem általánosító, pusztán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákról, illetve azok visszaszorításához szükséges specifikus megoldási javaslatokról van szó. Kövér László ráadásul letiltotta a cigánybűnözés szót mellőző formában benyújtott törvényjavaslatunkat is, pedig az egy szakmailag alaposan kidolgozott, életmentő indítvány, ezzel a lényegre törő címmel: A „rejtett erőforrások” bűnözésének visszaszorítása érdekében a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításáról.

Magyar Jelen

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: